Subota, 27. Novembar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Grad Sarajevo isplatio učeničke i studentske stipendije za 2020. godinu

Utorak, 27.10.2020. // Izvor: Grad Sarajevo // Obavijesti

Grad Sarajevo isplatio je stipendije učenicima i studentima koji su ispunili formalno-pravne uslove javnog poziva za dodjelu stipendija Grada Sarajeva za 2020. godnu.

U izazovnim vremenima pandemije koronavirusa, podrška mladima u njihovom obrazovanju od strane Grada Sarajeva, nije izostala.
 
Naime, uplaćen je novac svim stipendistima sa područja četiri gradske općine. Ovo je samo jedna od aktivnosti koju Grad Sarajevo kontinuirano radi za obrazovanje, ističe gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka:
 
„Ova školska godina je bila posebno izazovna i odvija se u otežanim uslovima sa online nastavom. Iskreno se nadam da će ovaj doprinos Grada Sarajeva barem jednim dijelom olakšati školovanje mladim ljudima“, kazao je Skaka koji je prethodno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, dočekao učenike u Vijećnici i, uz čestitke, uručio ugovore o stipendiranju.
 
U izmjenama i dopunama Budžeta za 2020. godinu povećan je iznos za stipendiranje, a kako bi svi prijavljeni koji su ispunili uslove javnog poziva bili nagrađeni.

KONKURSI

Rok za prijavu: 15.12.2021. // Konkurs je otvoren još 18 dana.

Javni konkurs za dodjelu stipendija Opštine Kostajnica za školsku i akademsku 2021/22. godinu

Rok za prijavu: 06.12.2021. // Konkurs je otvoren još 9 dana.

Konkurs Općine Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima u akademskoj 2021/22. godini