Ponedjeljak, 22. Juli 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Konačne Liste prioriteta za dodjelu stipendija Grada Mostara za ak. 2018/19. godinu

Ponedjeljak, 31.12.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti
Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić objavio je Konačne Liste prioriteta za dodjelu studentskih stipendija Grada Mostara za akademsku 2018/2019. godinu.

Prema utvrđenim Konačnim Listama prioriteta uslove za dodjelu stipendija Grada Mostara studentima deficitarnih zanimanja ispunila su 54 kandidata, studentima po osnovu rezultata u učenju 101 kandidat, studentima po osnovu porodičnog standarda i otežanih uslova života 98 kandidata i studentima uspješnim sportistima 11 kandidata, dok 37 kandidata nije ispunilo uslove konkursa.
 
Pravo na dodjelu stipendija imali su redovni studenti dodiplomskog i diplomskog studija javnog univerziteta ili sveučilišta, uz uslove da imaju prebivalište na području Grada Mostara zadnje 3 (tri) godine, da nisu u statusu apsolventa, da ne koriste stipendije drugog davaoca, da ne ponavljaju godinu studija i da nisu stariji od 26 godina, a mogli su aplicirati za stipendije za studente deficitarnih zanimanja, stipendije po osnovu rezultata u učenju, stipendije po osnovu porodičnog standarda i otežanih uslova života i stipendije za uspješne sportiste.

Stipendije se dodjeljuju kroz 10 (deset) mjesečnih rata, a iznos mjesečne stipendije je 200,00 (dvjesto) KM za studente fakulteta za deficitarna zanimanja ako studiraju izvan Mostara, te 150,00 (stopedeset) KM za studente ostalih fakulteta i studente fakulteta za deficitarna zanimanja ako studiraju u Mostaru.

Konačne Liste prioriteta za dodjelu stipendija Grada Mostara možete pogledati u prilogu ili na Oficijelnoj web stranici Grada Mostara.

KONKURSI

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 15 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu