Srijeda, 26. Februar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Konačni rezultati konkursa Općine Jablanica za dodjelu stipendija u šk./ak. 2019/20. godini

Utorak, 28.01.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti


Općina Jablanica objavila je Konačne rezultate konkursa za dodjelu stipendija redovnim učenicima i studentima za školsku/akademsku 2019/20. godinu.

Prema Konačnoj listi Općina Jablanica će u tekućoj akademskoj godini stipendirati 159 redovnih studenata, 22 učenika srednjih škola, 12 učenika srednjih škola aktivni i zaslužni članovi sportskih organizacija, 16 učenika srednjih škola iz porodica korisnika boračke zaštite, 4 učenika iz reda romske nacionalne manjine, 67 Učenika koji su osnovnu školu završili odličnim uspjehom i upisali su prvi razred JU “Srednja škola Jablanica” kao i ostali učenici upisani u JU “Srednja škola Jablanica” koji su prethodni razred završili odličnim uspjehom i 40 učenika upisanih u JU “Srednja škola Jablanica” čiji su roditelji bez ikakvih novčanih primanja i učenika upisani u neku drugu srednju školu, čiji su roditelji bez ikakvih novčanih primanja, a imaju prebivalište na području Općine Jablanica.

Iz Općine napominju da će se potpisivanje Ugovora obavit u „ŠALTER SALI OPĆINE JABLANICA“  u periodu od 29.01.2020. godine do 31.01.2020. godine u vremenu od 08,00 do 15,00 sati. Mole se svi studenti i učenici da u cilju brže implementacije stipendija za 2020. godinu u navedenom periodu potpišu svoje Ugovore.

Svi učenici i studenti koji nemaju otvoren račun u nekoj od poslovnih banaka dužni su ga otvoriti i kopiju kartice ili potvrdu o otvorenom računu dostaviti finansijskoj službi Općine (Šalter sala - Šalter za informacije).
 
Potpisivanje ugovora će se obaviti uz pokazanu ličnu kartu, a za maloljetne stipendiste ugovor će potpisati zakonski zastupnik - roditelj.

 Odluku o dodjeli stipendija pogledati na oficijelnoj web stranici Općine.

KONKURSI

Rok za prijavu: 18.03.2020. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Konkurs Fondacije Granoff za stipendiranje 20 studenata Univerziteta u Bosni i Hercegovini