Četvrtak, 02. April 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Konačni rezultati Konkursa Opštine Srbac za dodjelu studentskih stipendija u ak. 2019/20. godini

Petak, 21.02.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Načelnik Opštine Srbac Mlađan Dragosavljević objavio je Konačnu rang listu stipendista na kojoj se našlo 88 studenata, odnosno svi oni koji su podnijeli prijave, a ispunjavaju uslove za dodjelu stipendiju.
 
U odnosu na preliminarnu rang listu, jedan broj studenata je odustao od stipendije opštine Srbac kako bi prihvatili stipendiju Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo. S druge strane, odobrene su stipendije i za one studente koji su na preliminarnoj listi ostali ispod crte, zbog čega je načelnik opštine Mlađan Dragosavljević obezbijedio dodatna sredstva u budžetu za ovu namjenu.
 
Iz Opštine Srbac ističu da u odnosu na prethodnu školsku godinu, iznos stipendija ove godine je povećan sa 600 na 700 KM.
 
Tako će četvoro studenata iz kategorije socijalnog statusa dobiti sedam mjesečnih rata stipendija u iznosu od 100 KM, koliko je predviđeno i za troje vukovaca i učenika generacije CSŠ “Petar Kočić” u školskoj 2018/19. godini.
 
Sedam mjesečnih rata stipendija po 100 KM dobiće i 55 studenata visokoškolskih ustanova koje se finansiraju iz budžeta Republike Srpske ili Republike Srbije i 22 studenta visokoškolskih ustanova koje se ne finansiraju iz budžeta Republike Srpske ili Republike Srbije.
 
Za četvoro studenta koji se nalaze na master studijama po Bolonjskom sistemu školovanja i postdiplomskim studijama po dosadašnjem sistemu školovanja biće jednokratno isplaćeno 700 KM.
 
O tačnom datumu potpisivanja ugovora studenti će biti blagovremeno obaviješteni.
 
Konačnu rang listu stipendista možete pogledati na oglasnoj ploči u zgradi opštinske uprave, na opštinskoj internet stranici klikom na link.

KONKURSI

Rok za prijavu: 24.04.2020. // Konkurs je otvoren još 22 dana.

Konkurs za dodjelu Go Styria stipendija za akademsku 2020/21. godinu