Ponedjeljak, 01. Mart 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Konačni rezultati konkursa za dodjelu stipendija Općine Jablanica šk. 2020/21. godinu

Srijeda, 27.01.2021. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Iz Općine Jablanica obavještavaju učesnike konkursa za dodjelu općinskih stipendija da su objavljeni konačni rezultati konkursa za šk./ak. 2020/21. godinu, a potpisivanje ugovora obavit će se u petak, 05.02.2021. godine, u Šalter sali Općine Jbalanica s početkom u terimnu od 08:00 do 15:00 sati.

Općina Jablanica će u aktuelnoj akademskoj godini dodijeliti 317 stipendija.

Pravo učešća na konkursu imali su redovni učenici i studenti koji imaju prebivalište na podruičju Općine Jablanica, a pripadaju jednoj od slijedećih kategorija: studenti, učenici srednjih škola, učenici srednjih škola, aktivni i zaslužni članovi sportskih organizacija, učenici srednjih škola iz porodica korisnika boračke zaštite, učenici iz reda romske nacionalne manjine, učenici koji su osnovnu školu završili odličnim uspjehom i upisali su prvi razred JU “Srednja škola Jablanica” kao i ostali učenici upisani u JU “Srednja škola Jablanica” koji su prethodni razred završili odličnim uspjehom, učenici upisani u JU “Srednja škola Jablanica” čiji su roditelji bez ikakvih novčanih primanja i učenici upisani u neku drugu srednju školu,  čiji su roditelji bez ikakvih novčanih primanja.

Pravo učešća na konkursu nisu imali učenici i studenti koji su korisnici stipendije ili kredita drugih davalaca, vanredno pohađaju srednju školu ili studij i ako su ponovo upisani u razred (istog ili drugog zanimanja, u istoj ili drugoj školi) ili godinu studija, (istog ili drugog zvanja, na istom ili drugom fakultetu), u vrijeme konkurisanja za stipendiju (ponavljači).

Visine stipendija u mjesečnim iznosima za studente su 100,00 KM, a za učenike 50,00 KM.

Iz Općine podsjećaju da su svi učenici i studenti koji nemaju otvoren račun u nekoj od poslovnih banaka dužni otvoriti isti i kopiju kartice ili potvrdu o otvorenom računu dostaviti finansijskoj službi Općine (Šalter sala - Šalter za informacije). Za maloljetne stipendiste ugovor će potpisati zakonski zastupnik - roditelj.

Konačnu listu pogledati u prilogu ili na oficijelnoj web stranici Općine Jablanica.


KONKURSI

Rok za prijavu: 09.03.2021. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Natječaj Općine Vitez za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu