Utorak, 26. Mart 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendije Općine Stolac za ak. 2017/18. godinu

Petak, 22.06.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti
Općina Stolac objavila je Odluku o dodjeli studentskih stipendija Općine Stolac za akademsku 2017/18. godinu prema kojoj su pravo na općinku stipendiju ostvraila 53 studenta sa područja Općine Stolac.
 
Pravo prijave na konkurs za dodjelu općinskih stipendija imali su redovni studenti s područja Općine Stolac, uz uslov da nisu studenti prve godine, da nisu apsolventi, da nisu obnavljali godinu studija i da ne primaju stipendiju od drugog davaoca ili studentski kredit.
 
Stipendija se dodjeljuje za tekuću akademsku godinu u bespovratnom iznosu, a iznos, način isplate i međusobni odnosi između Općine Stolac kao davatelja stipendije i studenta kojem je dodijeljena stipendija regulisat će se posebnim ugovorom.
 
Iz Općine napominju da svaki kandidat koji je uzeo učešća na konkurusu za dodjelu stipendija, a nezadovoljan je rezultatima može u roku od 8 (osam) dana od dana objavljivanja rezultata podnijeti prigovor na Odluku o dodjeli stipendije Načelniku općine Stolac, na adresu Općina Stolac, Kralja Tomislava bb, 88360 Stolac, s naznakom „Prigovor na rezultate natječaja za dodjelu stipendija u akademskoj 2017./18. godini“, a studenti koji neće koristiti pravo podnošenja prigovora na rezultate mogu dostaviti brojeve žiroračuna u Službu za financije i proračun općine Stolac danom objave ove Odluke.
 
Konačna lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju objavit će se nakon isteka roka na prigovore na oglasnoj ploči zgrade Općine i na web stranici Općine Stolac.

Odluku pogledati u prilogu ili na Oficijelnoj web stranici Općine Stolac.

KONKURSI

Rok za prijavu: 06.04.2019. // Konkurs je otvoren još 10 dana.

Konkurs Općine Lukavac za dodjelu stipendija učenicima i studentima u budžetskoj 2019. godini

Rok za prijavu: 10.04.2019. // Konkurs je otvoren još 14 dana.

Konkurs Općine Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 28.03.2019. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Konkurs opštine Petrovo za stipendiranje redovnih studenata u 2019. godini