Nedjelja, 25. Avgust 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Lista učenika koji su ostvarili pravo na stipendije Općine Travnik za šk. 2017/18. godinu

Utorak, 19.06.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti
Općina Travnik je, nakon provedenog postupka za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola koji ostvaruju izuzetne rezultate u školskim takmičenjima, sportu, kulturi i drugim društveno korisnim aktivnostima u školskoj 2017/18. godini, objavila Rang listu redovnih učenika srednjih škola koji ostvaruju iznimne rezultate u školskim natjecanjima, sportu, kulturi i drugim društveno korisnim aktivnostima.
 
Stipendije se dodjeljuju za šk. 2017/18. godinu, a pravo na dodjelu stipendija imali su redovni učenici srednjih škola, uz uslov da imaju stalno mjesto prebivališta na području Općine Travnik, da su u tekućoj školskoj godini prvi put upisali treći ili četvrti razred srednje škole u istoj školi, da su u protekle dvije godine ostvarili rezultate u svom školovanju, izvannastavnoj aktivnosti, sportu, kulturi ili drugoj društvenoj aktivnosti koju dokazuje odgovarajućim priznanjima ili drugim mjerljivim dokazima (diploma, priznanja, potvrde o osvojenim rezultatima na natjecanjima u kojima je sudjelovao pojedinačno), da su kroz redovito školovanje ostvarili minimalnu ocjenu vrlo dobar (4) i da ne prima stipendiju od drugog davaoca.

Prema konkursu u školskoj 2017/18. godini planirano je da Općina dodijeli ukupno 9 jednokratnih stipendija i to: za treći razred dodjelit će se ukupno 4 jednokratne stipendije i za četvrti razred dodjelit će se ukupno 5 jednokratnih stipendija, a prema rezultatima konkura uslove je ispunilo 7 učenika.

Visina godišnje jednokratne stipendije po učeniku iznosi 500,00 KM.
 
Iz Općine napominju da se prigovori na objavljenu Rang listu podnose u roku od 8 dana od dana objavljivanja Rang liste na oglasnoj ploči i web stranici Općine Travnik, odnosno od 19.06.2018.godine, a podnose se putem Protokola Općine Travnik  Drugostepenoj komisiji za rješavanje po žalbi na prvostepena rješenja općinskih službi za upravu u okviru isključivih prava i dužnosti Općine. 

U prilogu pogledati rang listu.

KONKURSI

Rok za prijavu: 05.11.2019. // Konkurs je otvoren još 2 mjeseca, 12 dana.

Chevening Scholarships for International Students for the academic year 2019/2020

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 11 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu