Subota, 25. Mart 2023.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Objavljena Konačna lista izabranih stipendista Grada Sarajevo za šk. 2022/23. godinu

Utorak, 07.03.2023. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Danas je Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić objavila Konačnu listu izabranih stipendista Grada Sarajeva za školsku 2022/23. godinu, stoji u saopćenju objavljenom na zvaničnoj web stranici Grada Sarajevo
 
Na Konkurs za stipendiranje učenika srednjih škola iz Budžeta Grada Sarajeva za 2023. godinu ukupno je pristiglo 700 prijava. Nakon obrade i bodovanja svih pristiglih aplikacija utvrđeno je da 684 aplikacije ispunjavaju sve uslove Konkursa.
 
Na osnovu raspoloživih sredstava u Budžetu Grada Sarajeva za 2023. godinu pravo na stipendiju Grada Sarajeva ostvario je 341 učenik. Ostali učenici zbog nedostatka dodatnih finansijskih sredstava, nažalost neće moći biti podržani.
 
U saopćenju se, između ostalog, navodi da na Konačnu listu učenici mogu podnijeti pismeni prigovor u roku od 8 (osam) dana od dana objavljivanja iste na web stranici Grada Sarajeva, a po zaprimljenom pismenom prigovoru gradonačelnica će u roku od 8 (osam) dana obavijestiti kandidata, odnosno donijeti odgovor na prigovor.