Utorak, 19. Januar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Objavljena Lista prioriteta za dodjelu stipendija djeci branilaca iz SBK za ak. 2018/19. godinu

Srijeda, 24.04.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti
Kantonalna uprava za branioce SBK objavila je Liste prioriteta za dodjelu stipendija djeci branilaca za akademsku 2018/19. godinu.

Prema izvještaju Kantonalne uprave, na konkurs za dodjelu stipendija za akademsku 2018/19. godinu pristigle su 531 prijave, a pravo na stipendije ostvarila su 484 studenta prvog ciklusa II, III i IV godine studija i integralnog studija II, III, IV, V i VI godine.
 
Pravo učešća na konkursu imala su djeca branilaca bez oba roditelja, djeca šehida/poginulih branilaca, djeca ratnih vojnih invalida, djeca umrlih vojnih invalida, djeca mirnodopskih vojnih invalida, djeca demobiliziranih branilaca i djeca nosioca ratnog priznanja, a na konkurs pravo učešća nisu imali studenti koji su u akademskoj 2018/19. godini upisali prvu godinu studija, studenti koji su upisali drugi i treći ciklus studija, stanari studentskih domova, vanredni studenti, apsolventi, studenti koji su u tekućoj studijskoj godini na istom ili drugom fakultetu ponovo upisali istu godinu studija, studenti koji primaju stipendiju drugog davaoca, studenti koji žive u zajedničkom domaćinstvu čiji prihod po članu prelazi 400,00 KM, studenti koji sa danom objave konkursa navršavaju 25. godina života i studenti koji su zasnovali bračnu zajednicu.

Djeca branilaca bez oba roditelja i djeca poginulih branitelja ostvarili su pravo na dodjelu stipendije bez obzira na prihode zajedničkog domaćinstva, a djeca branilaca bez oba roditelja i djeca poginulih branitelja ostvaruju pravo na dodjelu stipendije bez bodovanja.

Stipendija na mjesečnom nivou iznosi 150 KM, a isplaćuje se u deset jednakih mjesečnih rata.

Nezadovoljni kandidati imaju pravo prigovora na Listu prioriteta za dodjelu stipendija, a Prigovor se podnosi neposredno ovoj Upravi najkansije do 03.05.2019. godine.
 
Lista prioriteta stipendista dostupna je u prilogu i na oficijelnoj web stranici Vlade SBK
 

KONKURSI

Rok za prijavu: 09.02.2021. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Konkurs Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za akademsku 2020/21. godinu

Rok za prijavu: 10.02.2021. // Konkurs je otvoren još 22 dana.

Konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja iz SBK za akademsku 2020/21. godinu