Srijeda, 17. Juli 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Objavljena rang lista učenika i studenata

Subota, 04.09.2010. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti


Nakon što je Komisija za dodjelu stipendija u Općini Lukavac izvršila pregled pristiglih prijava i dokumentacije, utvrđena je rang lista učenika i studenata prema broju osvojenih bodova na osnovu kriterija za dodjelu stipendija. Kriteriji za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima sa područja općine Lukavac za budžetsku 2010. godinu, sadržani su u Odluci o utvrđivanju kriterija za dodjelu stipendija, donešenoj na 17. redovnoj sjednici OV Lukavac.

Komisija za dodjelu stipendija je izvršila bodovanje prema uspjehu u školi, materijalnom položaju i socijalnom statusu i još po dva kriterija: da kandidat nije korisnik stipendije po drugom osnovu i da u istoj porodici nema korisnika iste stipendije. Stipendije u mjesečnom iznosu 50,00 KM za učenike srednjih škola i 100,00 KM za studente, dodjeljuju se za jednu školsku godinu u trajanju od 10 mjeseci.

Na konkurs su se prijavila 54 učenika srednjih škola i 96 studenata, a prema pomenutoj Odluci, predviđeno je da za školsku 2009./2010. godinu stipendije dobije 17 učenika srednjih škola i 22 studenta.

Rang lista kandidata, sačinjena prema broju osvojenih bodova je objavljena na oglasnoj ploči u šalter Sali Općine Lukavac.

Izvor: www.lukavac.ba


KONKURSI

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 20 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu