Subota, 06. Juni 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Objavljene preliminarne liste stipendista Općine Vitez za ak. 2018/19. godinu

Četvrtak, 18.04.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Općina Vitez objavila je Preliminarne rang liste Konkursa za dodjelu 120 studentskih stipendija u akademskoj 2018/19. godini za redovne studente prvog ili drugog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini ili izvan Bosne i Hercegovine.

Pravo na dodjelu općinskih stipendija imali su redovni studenti koji imaju prebivalište na području Općine Vitez, uz uslove da su redovni studenti prvog ili drugog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini ili izvan Bosne i Hercegovine i da ne primaju drugu stipendiju iz sredstava javnih proračuna državnih institucija, dok pravo na stipendiju nemaju studenti koji po drugi put upisuju istu godinu studijskog programa ili upisuju novi studijski program (promjena smjera ili fakulteta) na istoj godini studija, vanredni studenti, studenti apsolventi, studenti stariji od 25 godina starosti i studenti koji nakon završenog prvog ciklusa studiranja obavljaju pripravnički ili volonterski rad uz naknadu.

Bez bodovanja pravo na općinsku stipendiju imali su učenici generacije srednje škole za prvu godinu studija, bez obzira da li primaju neku drugu stipendiju, studenti romske populacije, studenti bez oba roditelja i studenti invalidi sa procentom invalidnosti 90% i 100%”.

Iz Općine podsjećaju da je bez bodovanja općinsku stipendiju dobilo 10 studenata, a uz bodovanje 110 studenata.

Žalbe se podnose na protokolu općine i to općinskom načelniku putem Povjerenstva/Komisije za stipendije u roku od 8 dana od dana objavljivanja Preliminarne rang liste na oglasnoj ploči Općine Vitez, a liste se mogu pogledati u prilogu ili na web stranici Općine.


KONKURSI

Rok za prijavu: 30.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 24 dana.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2021. godinu

Rok za prijavu: 20.06.2020. // Konkurs je otvoren još 14 dana.

Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 10.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 4 dana.

Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu