Subota, 04. Juli 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Objavljene Rang liste stipendista Grada Banja Luka za šk. 2019/20. godinu

Ponedjeljak, 14.10.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti
Grad Banja Luka će u školskoj 2019/20. godini stipendirati 1.185 učenika srednjih škola, u okviru ovogodišnjeg programa stipendiranja učenika i studenata za koji je iz gradskog budžeta izdvojeno 1,6 miliona KM.
 
Gradska uprava objavila je Rang-listu učenika koji su dobili stipendije, a prve učeničke stipendije biće isplaćene u decembru ove godine.

Pravo učešća na konkursu imali su redovni učenici srednjih škola koji imaju prebivalište na području grada Banja Luke u neprekidnom trajanju, dužem od četiri godine prije podnošenja prijave na konkurs, osim za djecu bez roditeljskog staranja, a smještena su u ustanovu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja na teritoriji grada Banja Luka, koja moraju imati boravište na području grada Banja Luke u neprekidnom trajanju četiri godine ili više prije podnošenja prijave na konkurs, uz uslov da ne pohađaju srednju školu (smjer) u drugom mjestu, ako takva škola postoji u gradu Banjoj Luci,  da nisu obnovili ni jedan razred u upisanoj srednjoj školi, kao ni u drugoj školi, da nisu pohađali razred za koji konkurišu u upisanoj srednjoj školi, kao ni u drugoj školi, da imaju do 20 godina starosti, da u prethodno završenom razredu imaju primjerno vladanje, da ne primaju stipendiju iz drugih javnih izvora stipendiranja i da nisu primali stipendiju Grada Banja Luka za godinu školovanja za koju konkurišu, bez obzira da li se školuju na istom ili drugom smjeru iste škole ili su upisali drugu školu.
 
Najveći broj stipendija biće dodijeljen na osnovu uspjeha u školi (645), zatim prema socijalnom statusu (507) te za deficitarna zanimanja (33).
 
Iz Gradske uprave navode da stipendije na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznose 80 KM, dok je iznos za deficitarna zanimanja viši i iznosi 160 KM. Inače, za finansiranje učeničkih i studentskih stipendija Grad će izdvojiti 1,6 miliona KM.

Rang-listu učenika koji su dobili stipendije možete pogledati OVDJE.

KONKURSI

Rok za prijavu: 09.07.2020. // Konkurs je otvoren još 5 dana.

Konkurs Grada Istočno Sarajevo za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2019/20. godini

Rok za prijavu: 08.07.2020. // Konkurs je otvoren još 4 dana.

Natječaj Općine Odžak za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2019/20. godini