Ponedjeljak, 01. Mart 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Odluka Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK o dodjeli stipendija i subvencija smještaja za ak. 2020/21. godinu

Utorak, 26.01.2021. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog Kantona objavilo je Odluku o dodjeli stipendija i subvencija smještaja u studentske domove za ak. 2020/21. godinu.

Iz Ministarstva ističu da studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju ili subvenciju dužni su pristupiti svom profilu na linku stipendije.monkshnk.gov.bapreuzeti ugovor, isti isprintati u tri (3) primjerka i kao ugovorna strana potpisati vlastoručno kao na ličnoj karti. Ugovore je obavezno  dostaviti u zatvorenoj koverti s naznačenim imenom i prezimenom u zgradu Vlade HNK na adresi: Stjepana Radića 3/III do četvrtka, 28.1.2021. godine do 14:00 sati.

Studenti koji uz prijavu nisu dostavili podatke o računu iz banke, obavezni su isti dostaviti s ugovorom. Iz istog zajedničkog domaćinstva samo jedan student može biti korisnik stipendije, ili subvencije smještaja u studentske domove (Izuzetak su studenti deficitarnih zanimanja sa prosjekom ocjena većim od 8 ili 3, 5, studenti iz porodice poginulog borca pripadnika Oružanih snaga i studenti bez oba roditelja).

Studenti koji su potpisali s Ministarstvom ugovor o dodjeli stipendije/subvencije smještaja u studentski dom u nekoj od prethodnih godina, a prijavili su se na ovogodišnji konkurs, nisu objavljeni na Odluci o dobitnicima nego nastavljaju primati stipendiju/subvenciju u skladu s ranije potpisanim ugovorom.

Studenti koji ne budu u mogućnosti do naznačenog datuma i vremena dostaviti potpisane ugovore bit će naknadno uvršteni za isplatu.

Studenti koji su eventualno zaboravili pristupnu šifru profila istu mogu vratiti pomoću utvrđene procedure i korištene email adrese.


KONKURSI

Rok za prijavu: 09.03.2021. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Natječaj Općine Vitez za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu