Srijeda, 14. April 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Općina Stari Grad Sarajevo odabrala korisnike stipendija iz oblasti deficitarnih i starih zanata, obrta i zanimanja

Četvrtak, 04.03.2021. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Općina Stari Grad Sarajevo objavila je konačnu rang listu korisnika stipendija učenika/šegrta iz oblasti deficitarnih i starih, tradicionalnih zanata, obrta i zanimanja, za školsku 2020/21. godinu.

Pravo učešća na Javnom pozivu za dodjelu stipendija imali su učenici I, II i III razreda srednjih strukovnih škola, uz uslove da pohađaju obrazovanje koje traje tri godine (deficitarni zanati), da nisu obnavljali godinu i učenici starih tradicionalnih zanata (šegrti koji zvanje stiču kod majstora starih zanata), da su državljani BiH, da imaju prebivalište na području općine Stari Grad Sarajevo duže od pet godina, da nisu stariji od 20 godina, da su u prethodnoj školskoj godini postigli uspjeh u školi i to: učenici srednjih strukovnih škola, koji pohađaju obrazovanje koje traje tri godine (deficitarni zanati) sa najmanjom prosječnom ocjenom 3,00 i šegrti koji zvanje stiču kod majstora starih zanata.

Na Javni poziv koji je Općina Stari Grad raspisala putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport 4. novembra 2020. godine, pristiglo je ukupno sedam prijava i sve ispunjavaju uslove iz javnog poziva.

Stipendije su dobili Belmin Bajrović, Faris Bećirević, Aladin Muminović, Ahmed Crnomerović, Tahani Smajić, Bakir Pozder i Muris Reis, a za više detalja pogledati ovdje.