Četvrtak, 20. Juni 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Općina Visoko objavila Liste dobitnika općinkih stipendija za šk. 2018/19. godinu

Petak, 15.03.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Općina Visoko objavila je Preliminarne liste učenika osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili pravo na općinsku stipendiju za nadarene učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Općine Visoko za šk. 2018/19. godinu.

Uslove za dobijanje općinske stipendije u školskoj 2018/19. godini ispunilo je 36 učenika osnovnih i 124 učenika srednjih škola sa područja Općine Visoko, a uslov za dobijanje stipendije bio je i da su učenici osnovnih (IX razred) i srednjih škola (I,II,III i IV razredi) završili prethodni razred sa prosječnom ocjenom najmanje 4,8.
 
Za stipendiju nisu mogli konkurisati učenici koji ne zadovoljavaju kriterije prosjeka ocjena iz prethodne školske godine i učenici koji primaju stipendiju po bilo kom drugom osnovu.
 
Iz Općine Visoko napominju da kandidati koji su ostvarili pravo na stipendiju dužni su dostaviti broj računa na koji će se izvršiti uplata stipendije i to lični račun učenika ili račun roditelja za punoljetne učenike, a za maloljetne učenike račun roditelja, a potvrdu o broju računa mogu dostaviti u Općinu Visoko, soba broj 11., a sve eventualne prigovore na preliminarnu listu, kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju, mogu podnijeti Službi za finansije, privredu i društvene djelatnosti u roku od 8 dana od dana objavljivanja na oglasnoj ploči.
 
Liste učenika koji su ostvarili pravo na stipendiju pogledati u prilogu ili na web stranici Općine Visoko.

KONKURSI

Rok za prijavu: 10.07.2019. // Konkurs je otvoren još 20 dana.

Konkurs Fondacije "Izvor nade" za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 28.06.2019. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Konkurs Fondacije "Izvor nade" za dodjelu srednjoškolskih stipendija za šk. 2019/20. godini