Srijeda, 20. Januar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Počela isplata Napretkovih stipendija za akademsku 2019/20. godinu

Srijeda, 08.04.2020. // Izvor: HKD Napredak // Obavijesti
Hrvatsko kulturno Društvo Napredak je na svojoj sjednici  Središnje uprave održanoj u Jajcu, pred sami početak pandemije COVID-19 izazvane korona virusom, donijelo Odluku kojom je u akademskoj 2019./2020. godini stipendiralo 71 studenta i studenticu, za stipendije i potpore izdvojilo 101.000,00 KM.
 
U vremenu u koje prijeti svjetska gospodarska kriza, kada su osnovni zaštitni dodatci maska i rukavice, vremenu koje nosi neizvjesnost i koje je donijelo socijalno distanciranje, obustavljen je rad škola i fakulteta, zabranjeno je kretanje mlađima od 18 i starijima od 65 godina, iz dana u dan se donose nove mjere kojima bi se spriječilo širenje virusa, HKD Napredak je počeo s uplatama stipendija.
 
Time još jednom pokazujemo svoj prioritet i našu misiju, bez obzira na ono što donosi sutra, da bar malo olakšamo i ublažimo svakodnevnicu svojim stipendistima. Širenje virusa je pokazalo značaj koji ima ulaganje u zdravstveni sustav  i obrazovanje generalno, a naši stipendisti su uvijek bili ti u kojima smo vidjeli i vidimo jedno ljepše i bolje vrijeme.
 
Mi želimo dati snagu i potporu mladim ljudima, pokazati im put kojim trebaju ići do kraja, do stjecanja diploma, doktorata  i njihovog komada neba pod kojim će nastaviti živjeti, osnivati obitelji i osnaživati našu, jednu i jedinu Napretkovsku obitelj koja se otima vremenu i ostavlja svoj pečat i u onim najtežim okolnostima.
 
Napredak je bio humanista i u ratnim vremenima bez obzira na boju kože, vjeru ili naciju, a sada je uz to i racionalista koji zna vrijednost svakog svog pojedinog stipendiste.
 
Brojni su e-mailovi u kojima stipendisti ističu kako im je često ovo jedina pomoć koju dobivaju, te da će im biti poticaj za učenje, rad i bolje rezultate. To i jeste smisao i želja Napretka.
 
U tjednu u kojem idemo u susret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu, uobičavali smo pozvati vas, ali i prije svega naše stipendiste, na naše manifestacije diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i svijeta, ali sačekat ćemo s tim i pozvati Vas  s porukom da u ovoj situaciji s kojom se svi susrećemo po prvi put, ostanete najprije zdravi, da ne izgubite duh i vjeru, da njegujete one iskonske vrijednosti koje krase svakog čovjeka, da se osvrnete oko sebe i ponudite pomoć svakome onome koji je u potrebi sukladno svojim mogućnostima, a što bi ujedno bila poruka i za sve naše sugrađane.
 
Budimo dobri i humani ljudi, sjetimo se jedni drugih, pozovimo, razbijmo tišine, zbližimo se riječju i djelom, a onda će oni pravi zagrljaji kojih smo trenutačno željni biti najsnažniji, kada ovo sve prođe.
 
Ostanite doma, ostanite kući i do nekih novih susreta kojima se neizmjerno radujemo i na kojima vas očekujemo, do novih projekata na kojima ćemo raditi zajedno i gledati kroz najljepši prozor obrazovanja, znajte kako je Napredak tu i ponosan je na Vas.

KONKURSI

Rok za prijavu: 09.02.2021. // Konkurs je otvoren još 20 dana.

Konkurs Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za akademsku 2020/21. godinu

Rok za prijavu: 10.02.2021. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja iz SBK za akademsku 2020/21. godinu