Srijeda, 17. Juli 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Poznati dobitnici stipendija Općine Konjic za šk./ak. 2018/19. godinu

Ponedjeljak, 28.01.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti
Općina Konjic objavila je Odluku o dodjeli stipendija redovnim studentima i srednjoškolcima i Odluku o dodjeli stipendija  redovnim studentima iz porodica bez i sa minimalnim porodičnim primanjima.
 
Stipendije se dodjeljuju za šk./ak. 2018/19. godinu, a pravo prijave na konkurs imali su redovni studenti sa stalnim prebivalištem na području općine Konjic, a iz porodica bez i sa minimalnim porodičnim primanjima, uz uslove da nisu vanredni studenti, da ne obnavljaju godinu studija, da nisu starijih od 21 godinu kad upisuju prvu godinu studija, da nemaju status apsolvenata, da ne studiraju u mjestu prebivališta, da nisu iz porodice koja se bavi samostalnom privrednom djelatnošću, da nisu korisnici stipendije, subvencije za studentski dom i zajma od drugog davaoca.

Stipendije se dodjeljuju za 10 mjeseci u mjesečnim iznosima od po 100 KM za studente prve godine, 130 KM za studente druge, treće, četvrte, pete i šeste godine i 80 KM za učenike srednjih škola.

Iz Općine napominju da je stipendista koji dobije stipendiju od drugog stipenditora, dužan lično prijaviti istu, odnosno, ukoliko se sazna da ima stipendiju, subvenciju za studentski dom, studentski zajam/kredit ili sličnu naknadu od drugog davaoca, ista se obustavlja, bez upućivanja poziva stipendisti na izjašnjavanje, a stipendista je dužan izvršiti povrat do tada uplaćenih sredstava Službi za privredu, finansije i društvene djelatnosti općine Konjic. Na Odluke o dodjeli stipendija u šk./ak. 2018/19. godini može se u roku od 15 dana od dana objavljivanja ove odluke podnijeti pismeni prigovor komisiji za provođenja postupka dodjele stipendija Općine Konjic, Općina Konjic, Ul. Maršala Tita br. 62. 

Iz Općine podsjećaju stipendiste koji su po ovoj odluci dobili stipendiju da je potrebno, ukoliko to ranije nisu uradili, blagovremeno da dostave u Općinu Konjic (kancelarija br. 33) broj tekućeg računa radi isplate stipendija, a potpisivanje ugovora za nove stipendiste Općine Konjic obavit će se u petak, 1. februara, u 14.00 sati u svećanoj sali Općine Konjic.

Odluke o dodjeli stipendija pogledati na web stranici Općine Konjic ili u prilogu.
 

KONKURSI

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 20 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu