Ponedjeljak, 17. Juni 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Poznati stipendisti Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS

Ponedjeljak, 25.02.2019. // Izvor: Srna // Obavijesti

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je danas preliminarnu rang-listu stipendista prema kojoj će biti dodijeljena 961 stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija Srpskoj, za šta su iz budžeta planirana dva miliona KM.

Pojedinačna stipendija iznosi 2.000 KM i isplaćuje se u 10 mjesečnih rata, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.


Komisija za dodjelu stipendija predložila je da se uspješnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija dodijele 653 stipendije i to studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama koje se finansiraju iz budžeta 530 stipendija, studentima drugog ciklusa studija 66 stipendija i studentima trećeg ciklusa studija 22 stipendije. 

Studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama koje se ne finansiraju iz budžeta dodijeljeno je 35 stipendija.

Komisija za dodjelu stipendija predložila je da se ostalim studentima prvog ciklusa studija dodijeli 277 stipendija, studentima sa prebivalištem u izrazito nerazvijenim opštinama Srpske prvog ciklusa studija 23 stipendije i studentima sa invaliditetom prvog, drugog i trećeg ciklusa studija, koji ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica, osam stipendija. 

Prigovor na preliminarnu rang-listu stipendista, studenti mogu dostaviti u roku od osam dana od dana objavljivanja, odnosno do 5. marta.

Studenti koji su konkurisali za stipendiju Ministarstva i ispunjavaju uslove konkursa, a dodijeljena im je stipendija iz drugog javnog izvora stipendiranja, imaju mogućnost da se opredijele za jednu stipendiju u roku od osam dana od dana objavljivanja preliminarne rang-liste. 

Ukoliko se student odluči za stipendiju Ministarstva, potrebno je da dostavi uvjerenje, rješenje ili potvrdu od drugog izvora stipendiranja /opštine/ da se odriče te stipendije. 

Ukoliko Ministarstvo naknadno ustanovi da se student nije odrekao stipendije iz drugog javnog izvora stipendiranja, stipendija će mu biti obustavljena.

Studenti koji su konkurisali za stipendiju Ministarstva i ispunjavaju uslove konkursa, a dodijeljena im je stipendija Fonda "Dr Milan Jelić", izuzeti su iz razmatranja, jer je veći iznos stipendije koja se dodjeljuje iz tog fonda.

Preliminarna rang-lista stipendista dostupna je na portalu Vlade Srpske /www.vladars.net/ – na stranici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, u rubrici konkursi.


KONKURSI

Rok za prijavu: 10.07.2019. // Konkurs je otvoren još 23 dana.

Konkurs Fondacije "Izvor nade" za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 28.06.2019. // Konkurs je otvoren još 11 dana.

Konkurs Fondacije "Izvor nade" za dodjelu srednjoškolskih stipendija za šk. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 20.06.2019. // Konkurs je otvoren još 3 dana.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2020. godinu