Ponedjeljak, 20. Septembar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Poznati stipendisti Ministarstva za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida USK za ak. 2019/20. godinu

Srijeda, 21.10.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Ministarstvo za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida Unsko-sanskog kantona objavilo je spisak korisnika stipendija za akademsku 2019/20. godinu.
 
Stipendije se dodjeljuju za deset mjeseci akademske godine 2019/20. godine, a pravo na dodjelu stipendija imali su redovni studenti studija na visokoškolskim ustanovama prvog i drugog ciklusa studiranja, uz uslove da su lica iz člana 2. Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica kao i djeca dobitnika ratnog priznanja ili odlikovanja, ratnog vojnog invalida, umrlog ratnog vojnog invalida, demobiliziranog branioca, organizatora otpora, dobrovoljca, veterana i učesnika rata, djeca umrlog demobiliziranog branioca, starosti do 25. godine života, s tim da djeca poginulog, umrlog, nestalog branioca mogu ostvariti pravo na stipendiju bez obzira na godine života, pod uslovom da ispunjavaju ostale uslove popisane Pravilnikom o kriterijima za dodjelu stipendija studentima boračkih kategorija sa područja Unsko-sanskog kantona, da ne primaju neku drugu stipendiju ili kredit, da imaju prijavljeno mjesto prebivališta na području Unsko-sanskog kantona i u općinama Prijedor, Bosanski Novi, Bosanska Dubica, Bosanska Gradiška i Bosanska Kostajnica, u kontinuitetu najmanje godinu dana, da nisu korisnici subvencija za troškove školovanja, smještaja ili ishrane iz Budžeta Unsko-sanskog kantona, da su u tekućoj akademskoj godini prvi put upisali određenu studijsku godinu, s tim što pravo na sudjelovanje neće imati podnosioc zahtjeva koji je već bio korisnik prava na stipendiju za određenu studijsku godinu za koju ponovno podnosi zahtjev i da nisu zaposleni na određeno ili neodređeno vrijeme.

Prema objavljenim rezultatima Ministarstva na konkurs se prijavilo ukupno 664 studenta, a 335 studenata će nastaviti primati stipendiju i 227 studenata će prvi put primati stipendije Ministarstva, dok 102 kandidata nisu ispunila uslove konkursa.
 
Iz Ministarstva napominju da svi kandidati koji nisu zadovoljni rezultatima mogu izjaviti žalbu Komisiji za žalbe u roku od 15 dana od dana objavljivanja (21.10.) Odluke i konačne liste na oglasnoj ploči.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.09.2021. // Konkurs je otvoren još 10 dana.

Konkurs za dodjelu stipendija kompanije Klika za 2021/22. školsku godinu

Rok za prijavu: 30.09.2021. // Konkurs je otvoren još 10 dana.

Konkurs Vlade Republike Češke za dodjelu stipendija za akademsku 2022/23. godinu