Subota, 08. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Preliminarne liste Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo za šk. 2019/20. godinu

Ponedjeljak, 23.12.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti
Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo objavilo je Preliminarne liste po konkursu za dodjelu stipendija srednjoškolcima i studnetima koji su djeca boraca i poginulih boraca, kao i poginulih civila žrtava rata sa područja ovog kantona za akademsku 2019/20. godinu.
 
Stipendije se dodjeljuju za šk. 2019/20. godinu, a pravo učešća na konkursu imali su djeca boraca - branitelja Bosne i Hercegovine, uz uslove da imaju prijavljeno prebivalište, odnosno boravište na području Kantona Sarajevo, a najdalje od 06.02.1999. godine i dalje neprekidno, da se nalaze na redovnom školovanju u srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama i da ne obnavljaju razred ili godinu.
 
Stipendije se dodjeljuju u mjesečnom iznosu od 100,00 KM, a isplaćuju se za 9 mjeseci u kojima se odvija nastava za učenike i studente I ciklusa studija koji se nalaze na redovnom školovanju.

Iz Ministarstva napominju da se na preliminarne liste može uložiti prigovor u roku od 15 dana od objave ovog obavještenja, ministru za boračka pitanja Kantona Sarajevo putem Fonda „IKRE“, izričito u pismenoj formi na adresu: Fond „IKRE“ u ulici Terezija bb, lično ili putem pošte.

Preliminarne liste pogledati na web stranici Ministarstva

KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 27 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu