Četvrtak, 02. April 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Preliminarni rezultati konkursa Općine Tomislavgrad za dodjelu stipendija u ak. 2019/20. godini

Četvrtak, 12.03.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Općina Tomislavgrad objavila je Preliminarne rezultate Konkursa za dodjelu općinskih stipendija za akaedmsku 2019/20. godinu studentima koji imaju prebivalište na području Općine Tomislavgrad.

Na Konkurs za dodjelu općinskih stipendija prijavilo se ukupno 49 studenata, a pravo prijave imali su redovni studenti dodiplomskog i diplomskog studija, uz uslove da nisu u statusu apsolventa, ne ponavljaju godinu studija, ne primaju stipendiju od drugog davatelja ili studentski kredit, nisu stariji od 26 godina i nisu studenti privatnih fakulteta.

Pravo na stipendiju ostvarilo je 26 studenata, a stipendije se dodjeljuju za akademsku 2019/20. godinu i isplaćivat će se u devet jednakih mjesečnih rata, počevši od 01.10.2019. godine.

Učenicima generacije srednje škole iz prethodne godine ako su upisali redovit studi dodijeljena je 1 stipendija, studentima koji su prvi put upisali prvu godinu studija - brucoši dodijeljeno je 8 stipendija, studentima deficitarnih zanimanja 3 stipendijestudentima druge i više godine studija dodijeljeno je 10 stipendija i uspješnim studentima, studentima bez oba roditelja i studentima invalidima 4 stipendije, dok uslove konkursa za dodjelu stipendija nije ispunilo 23 kandidata.

Iz Općine Tomislavgrad napominju da studenti gube pravo na stipendiju ukoliko se utvrdi da su dali netačne podatke i dokumente u postupku prijave na Konkurs, a studenti, nezadovoljni listom Komisije, mogu uložiti prigovor u roku od 8 (osam) dana od dana objavljivanja rezultata konkursa Načelniku Općine Tomislavgrad.

Liste kandidata mogu se pogledati u prilogu ili na oficijelnoj web stranici Općine Tomislavgrad.

 


KONKURSI

Rok za prijavu: 24.04.2020. // Konkurs je otvoren još 22 dana.

Konkurs za dodjelu Go Styria stipendija za akademsku 2020/21. godinu