Srijeda, 05. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Preliminarni rezultati konkursa za dodjelu stipendija općine Stari Grad za šk./ak. 2019/20. godinu

Utorak, 10.12.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti


Služba za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj Općine Stari Grad objavila je preliminarnu rang listu dobitnika stipendija na osnovu Javnog pozivaza stipendiranje nadarenih učenika i studenata, kao i Javnog poziva za stipendiranje učenika iz oblasti deficitarnih i starih tradicionalnih zanata u školskoj/akademskoj 2019/20. godini.

Na preliminarnoj listi nalazi se 105 dobitnika stipendija iz kategorija učenici i studenti.

Iz Općine napominju da prema Pravilniku o stipendiranju nadarenih učenika i studenata svi učenici sa prosjekom 5,00, te studenti sa prosjekom 9,50 i više, ostvaruju pravo na dodjelu stipendije bez obzira na ukupan broj bodova prikupljen na osnovu drugih kriterija po ovom Pravilniku.

Svaki kandidat koji nije ostvario pravo na stipendiju biće pismeno obaviješten o rezultatima Javnog poziva najkasnije u roku od osam dana od objavljivanja Preliminarne rang liste korisnika stipendije. Nezadovoljni učesnik u Javnom pozivu može podnijeti prigovor za zaštitu svojih prava Drugostepenoj stručnoj komisiji Općinskog vijeća u roku od osam dana od dana prijema obavještenja, a Odluka Drugostepene komisije Općinskog vijeća je konačna.

Preliminarne liste pogledati na oficijelnoj web stranici općine Stari Grad (www.starigrad.ba)


KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 30 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu