Srijeda, 05. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Preliminarni rezultati Zaklade "Za mudrost i plemenitost-Pro sapientia et clementia" za 2019/20. godinu

Petak, 06.12.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti


Zaklada „Za mudrost i plemenitost - Pro sapientia et clementia“ objavila je preliminarne rezultate konkursa za dodjelu stipendija za akademsku 2019/20. godinu redovnim studentima koji su upisni na neki od univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Pravo na dodjelu stipendija imali su redovni studenti upisani na neki od Univerziteta u Bosni i Hercegovini uz uslove da nisu korisnici stipendije po drugom osnovu, da nemaju brata/sestru koji su trenutno korisnici ove stipendije, da ranije nisu izgubili pravo korištenja ove stipendije, dok za studente prve godine uslov za apliciranje je da su završili posljednji razred srednje škole s odličnim ili vrlo dobrim uspjehom.

Za stipendije Zaklade „Za mudrost i plemenitost-Pro sapientia et clementia“ za akademsku godinu 2019/20., prijavio se ukupno 191 student, a na sjedinci Upravnog vijeća Zaklade donešena je odluka o dodjeli ukupno 100 stipendija. Od toga, tekuće akademske godine dodijeljeno je 25 novih stipendija.

Studenti označeni crvenom bojom nisu dostavili potvrdu o 48 satnom volontiranju u karitativnim, odgojnim i socijalnim ustanovama, odnosno ekološkim udrugama. Ukoliko istu ne dostave do 13. decembra, gube pravo na nastavak stipendiranja.

Iz Zaklade napominju da kandidati koji smatraju da su povrijeđena njihova prava mogu uložiti isključivo pismeni prigovor Upravnom vijeću Zaklade, u roku od osam dana od dana objave rang liste, poštom, na adresu: „Zaklada za mudrost i plemenitost-Pro sapientia et clementia“, Mehmed paše Sokolovića 11, 71 000 Sarajevo, a kandidati koji nisu dobili stipendiju mogu preuzeti svoju dokumentaciju na glavnoj porti KŠC-a., Mehmed-paše Sokolovića 11, Sarajevo.

Stipendije u aktuelnoj akademskoj godinu dodjeljuju se za perod od deset mjeseci u iznosu od 150 KM mjesečno.

Svečano potpisivanje Ugovora s novim stipendistima Zaklade, u auditoriju KŠC-a „Sv. Josip“ Sarajevo, Mehmed paše Sokolovića 11., održat će se 17. decembra u 11:00 sati, a  susret će započeti sv. Misom u crkvi Kraljice svete krunice u sastavu škole.


KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 30 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu