Ponedjeljak, 01. Mart 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Rezultati konkursa Općine Vogošća za dodjelu stipendija u šk./ak. 2020/21. godini

Ponedjeljak, 01.02.2021. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Općina Vogošća objavila je rezultate Konkursa za dodjelu stipendija učenicima i studentima u šk./ak. 2020/21. godini, a pravo na stipendije ostvarila su 138 učenika srednjih škola i 140 studenata.

Prema rezultatima konkursa općinske stipendije u aktuelnoj šk./ak. godini dobilo je 26 učenika I razreda srednje škole, 38 učenika II razreda, 27 učenika III razreda45 učenika IV razreda i 2 učenika po zahtjevima vogošćanske privrede (bravar i zavarivač), dok je studentske stipendije dobilo 54 studenta I godine, 13 studenta lI godine, 29 studenta IlI godine, 5 studenta IV godine, 4 studenta V godine, 2 studenta VI godine prvog ciklusa studija i 11 studenta I godine 22 studenta lI godine drugog ciklusa studija dok pravo na stipendiju nije ostvarilo 131 učenika srednjih škola i studenata.
 
Pravo učešća na konkursu za dodjelu općomsloh stipendija imali su redovni učenici srednjih škola sa sjedištem na području Kantona Sarajevo i redovni studenti Univerziteta u Sarajevu i pridruženih članica Univerziteta u Sarajevu, studijski program I i II ciklusa, a imaju prebivalište – boravište na području Općine Vogošća, uz uslov da ne koriste stipendiju po drugom osnovu, da nemaju status apsolventa i da nisu obnovili godinu.
 
Stipendije se dodjelju za nastavnu godinu i isplaćivat će se za 9 mjeseci u mjesečnim iznosima od po 50 KM za učenike i 100 KM za studente.
 
Iz Općine napominju da aplikanti koji nisu ostvarili pravo na stipendiju Općine Vogošća, mogu uložiti prigovor u roku od 15 dana, a aplikanti koji su ostvarili stipendije trebaju dostaviti kopiju transakcijskog računa na ime i prezime dobitnika stipendije.

Rezultate konkursa pogledati OVDJE.

KONKURSI

Rok za prijavu: 09.03.2021. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Natječaj Općine Vitez za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu