Utorak, 11. Decembar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

U četvrtak svečani prijem i potpisivanje ugovora sa stipendistima Općine Vitez

Ponedjeljak, 16.04.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti
Općina Vitez će u četvrtak, s početkom u 9:00 sati, u sali Općine Vitez organizirati svečani prijem i potpisivanje ugovora o dodjeli općinskih stipendija za šk./ak. 2017/18. godini.
 
Pravo na općinske stipendija ostvarilo je 120 studenata, a pravo prijave za općinske stipendije imali su redovni studenti prvog ili drugog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini ili izvan Bosne i Hercegovine, a uslovi za dobijanje stipendije bili su da student ima prebivalište na području Općine Vitez, da ne obnavlja godinu studija, da nije smješten u studentskim domovima, da nije stariji od 25 godina, da nije apsolventi i da ne prima stipendiju po bilo kom drugom osnovu.
 
Stipendije na mjesečnom nivou iznose 100 KM, a isplaćuju se u deset jednakih mjesečnih rata za period trajanja šk./ak. 2017/18. godine.
 
Iz Općine napominju da ugovore o stipendiranju potpisuju studenti, a ukoliko studenti nisu u mogućnosti doći, moraju dati punomoć roditeljima ili punoljetnim članovima obitelji (potpisana i ovjerena punomoć) na temelju koje roditelji ili punoljetni članovi obitelji mogu potpisati ugovor.

KONKURSI

Rok za prijavu: 28.12.2018. // Konkurs je otvoren još 17 dana.

Konkurs Općine Vogošća za stipendiranje učenika i studenata u akademskoj 2018/19. godini