Srijeda, 30. Septembar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

U petak potpisivanje ugovora o stipendiranju Općine Vogošća u šk./ak. 2018/19. godine

Utorak, 02.04.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Općina Vogošća poziva sve učenike srednjih škola i studente, dobitnike općinskih stipendije u akademskoj 2018/19. godini, sa područja Općine Vogošća na svečano potpisivanje ugovora o dodjeli studentskih stipendija koje će se održati 5. aprila, a pravo na stipendije ostvarila su 116 učenika srednjih škola i 119 studenata.
 
Pravo učešća na konkursu za dodjelu općinskih stipendija imali su redovni učenici srednjih škola sa sjedištem na području Kantona Sarajevo i redovni studenti Univerziteta u Sarajevu i pridruženih članica Univerziteta u Sarajevu, studijski program I i II ciklusa, a imaju prebivalište – boravište na području Općine Vogošća, uz uslov da ne koriste stipendiju po drugom osnovu, da nemaju status apsolventa i da nisu obnovili godinu.
 
Stipendije se dodjelju za nastavnu godinu i isplaćivat će se za 9 mjeseci u mjesečnim iznosima od po 50 KM za učenike i 100 KM za studente.
 
Iz Općine napominju da potpisivanju ugovora obavezno moraju prisustvovati svi punoljetni učenici i studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju, a kada su u pitanju maloljetni učenici ili studenti uz stipendistu obavezno treba biti prisutan roditelj ili staratelj.
 
Potpisivanje Ugovora bit će upriličeno u 10,00 sati za učenike srednjih škola, a za studente u 11,00 sati u Velikoj Sali Općine Vogošća.
 

KONKURSI

Rok za prijavu: 02.11.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 3 dana.

Konkurs Fonda “Bošnjaci” za dodjelu stipendija studentima i učenicima u ak./šk. 2020/21. godini