Srijeda, 30. Septembar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila konačnu rang-listu stipendista za 2019. godinu

Srijeda, 27.11.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog Odluke o usvajanju konačne rang-liste studenata Brčko distrikta BiH koji su ostvarili pravo na stipendiju za period od 1.1. do 30.9.2019. godine.

Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje, rekao je da je Vlada i ove godine posebno nagradila učenike generacije kao i učenike koji su tokom srednjoškolskog školovanja imali prosjek 5,00.

„Od ostalih kategorija izdvojili smo studente s poteškoćama u razvoju. Ovom odlukom završili smo prvi javni poziv. U predloženom rebalansu proračuna, koji je nedavno usvojen na sjednici Vlade, izdvojili smo dodatnih 200.000 konvertibilnih maraka za još sto stipendista. U narednom periodu bit će objavljen novi javni poziv kako bismo i ovu proceduru završili i isplatili sredstva do Nove godine. To je ukupno 520.000 KM za stipendije za ovu godinu“, dodao je Osmanović.

Pravo prijave za dodjelu stipendija imali su redovni studenti koji imaju prebivalište u Distriktu najmanje dvije godine do zatvaranja javnog poziva za dodjelu stipendija, uz uslove da u trenutku podnošenja prijave ne ponavljaju godinu studija i da prijavljeni kandidat nije stariji od 27 godina života zaključno s danom zatvaranja javnog poziva.

KONKURSI

Rok za prijavu: 02.11.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 3 dana.

Konkurs Fonda “Bošnjaci” za dodjelu stipendija studentima i učenicima u ak./šk. 2020/21. godini