Ponedjeljak, 21. Januar 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Objavljeno: Subota, 13.01.2018.

Rok za prijavu: Srijeda, 28.02.2018.

Izvor: Fondacija Revizor

Nivo obrazovanja: II ciklus (Master)
III stepen (Doctor, PHD)

Država:

Podjeli ili Preuzmi:            

Stipenditor: Naziv:Fondacija RevizorAdresa:Bosanska 15, 77000 Bihać, Bosna i HercegovinaEmail:hello@revizor.coURL:www.revizor.co

Konkurs Fondacije Revizor za dodjelu stipendija za projekte iz nauke i umjetnosti u 2018. godini

Konkurs je istekao!

Stipendija Revizor dodjeljuje se jednom godišnje za nauku i umjetnost na osnovu javno raspisanog konkursa. Cilj stipendije je poticanje istraživanja iz oblasti humanističkih nauka i umjetnosti – projekata koji se nalazi u poodmakloj fazi realizacije kao što su doktorska i postdoktorska istraživanja, objavljivanje novih naučnih rezultata, realizacija umjetničkog projekta i slično. Iznos ovogodišnje stipendije je 3.000 KM.

Rok za dostavljanje aplikacija je 28.02.2018. godine. Aplikanti će putem elektronske pošte biti obavješteni o rezultatima najkasnije 30 dana od zatvaranja konkursa. Radujemo se širokoj paleti prijava koja obrađuju najrazličitija područja iz nauke i umjetnosti uključujući poliperspektivnost i pluralizam. Zahvaljujemo se svim prijavljenim kandidatima i kandidatkinjama, njihovim saradnicima koji su pisali preporuke, i onima koji su pomogli dijeljenju najave javno.

PODOBNOST

Na konkurs za stipendiju Revizor mogu se prijaviti svi kandidati i kandidatkinje čiji projekat se tiče realizacije finalnih aktivnosti iz naučne oblasti humanističkih nauka i umjetnosti na bilo kojoj akademskoj instituciji u svijetu. Finaliziranje istraživanja u svrhu objavljivanja naučnih radova, finasiranje njihovog objavljivanja, finasiranje izdavačkih projekata, umjetnička istraživanja, umjetnički rad u studiju, realizacija izložbi i slično.

Pozdravljamo aplikacije iz cijele Bosne i Hercegovine kandidata svih narodnosti.

Kandidati moraju dostaviti:

  • Popunjen formular
  • CV
  • Kopiju zadnje stečene diplome
  • Kopiju lične karte
  • Opis projekta ne duži od dvije stranice
  • Jedno pismo preporuke
  • Dokumentaciju o projeku i njegovim dijelovima koji će sefinasirati iz Stipednije Revizor

SELEKCIJA

Postupak selekcije obavlja stručni komitet na natjecateljskoj osnovi. Selekcija se bazira na osnovu kvalifikacija prijavljenih kandidata, kvalitete projekta i njegove relevantnosti za bosanskohercegovački akademski i kulturni život i šire. Selekcija će biti zasnovana i na potrebama za interdisciplinarnim i tematski raznolikim pozicijama podrazumijevajući jednake mogućnosti u istraživanju za najširi spektar kandidata i kandidatkinja.

Odabrani projekat biće poznat nakon 30 dana od zatvaranja konkursa. Kandidat/kinja će biti obaviješten/a elektronskom poštom bez detaljnijih pojašnjenja i obrazloženja.

APLIKACIONI FORMULAR

KONKURSI

Rok za prijavu: 08.02.2019. // Konkurs je otvoren još 18 dana.

Konkurs Kantonalne uprave za branioce SBK za dodjelu stipendija za ak. 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 08.02.2019. // Konkurs je otvoren još 18 dana.

Konkurs Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za akademsku 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 07.02.2019. // Konkurs je otvoren još 17 dana.

Natječaj Općine Prozor-Rama za dodjelu stipendija redovnim studentima u ak. 2018/19. godini