Utorak, 07. Juli 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Fondacija Hastor dodjeljuje stipendije za akademsku 2019/20. godinu

Utorak, 12.11.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Fondacija Hastor raspisala je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima koji su upisani prvi put u akademskoj 2019/20. godini.

Pravo na prijavu imaju studenti koji se školuju na akreditovanim visokoškolskim ustanovama u BiH uz uslove da su redovno upisani studenti druge i treće godine dodiplomskog/bachelor studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine (ovo se odnosi na studente čiji dodiplomski/bachelor studij traje 3 godine), da redovno upisani studenti/ice druge, treće i četvrte godine dodiplomskog/bachelor studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine (ovo se odnosi na studente čiji dodiplomski/bachelor studij traje 4 godine), da su redovno upisani studenti/ice prve godine diplomskog/master studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine (ovo se odnosi na studente čiji master studij traje 2 ili više godina), da imaju ostvareni prosjek ocjena tokom studija: 8.0 i više, da nisu stariji od 24 godine, nisu primaoci stipendije ili druge novčane pomoći za studiranje od neke druge institucije ili je spreman odreći se iste u slučaju pozitivnog selekcijskog ishoda po ovom konkursu i da da brat/sestra aplikanta nisu stipendisti Fondacije Hastor.

Iz Fondacije podsjećaju da se stipendija ne može dodijeliti za dva ili više studenata iz istog obiteljskog domaćinstva.

Stipendisti Fondacije potpisivanjem Ugovora o stipendiranju se obavezuju na volonterske aktivnosti u sklopu aktivnosti Fondacije Hastor. Volontiranje stipendista Fondacije Hastor ne znači da će se obavljati u mjestu stanovanja, odnosno mjestu školovanja.

Krajnji rok za apliciranje je 25.11.2019. godine do 16:30, a za više detalja možete pogledati Konkurs Fondacije Hastor za dodjelu stipendija studentima za akademsku 2017/18. godinu.

Online apliciranje za stipendije Fondacije Hastor možete obaviti na slijedećem linku (LINK).


KONKURSI

Rok za prijavu: 09.07.2020. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Konkurs Grada Istočno Sarajevo za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2019/20. godini

Rok za prijavu: 08.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 dan.

Natječaj Općine Odžak za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2019/20. godini