Ponedjeljak, 06. April 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Grad Livno objavio konkurs za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2019/20. godinu

Srijeda, 26.02.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Grad Livno objavio je Javni konkurs za dodjelu stipendija uspješnim i nadarenim studentima, studentima iz porodica slabijeg materijalnog stanja i studentima - djeci boraca u akademskoj 2019/20. godini.

U aktuelnoj akademskoj godini Općina Livno dodijelit će ukupno 80 stipendija i to uspješnim i nadarenim studentima 25 stipendija, studentima iz porodica slabijeg materijalnog stanja 45 stipendija i studentima djeci boraca 10 stipendija.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti prve, druge, treće, četvrte i pete godine studija koji studiraju izvan Općine Livno, uz uslov da imaju prebivalištem na području Općine Livno najmanje dvije godine prije podnošenja prijave na konkurs i da nemaju status apsolventa.
 
Kao posebni uslovi navedenih u konkursu su i da pravo učešća na konkursu iz grupe uspješni i nadareni studenti imaju studenti prve godine studija koji su tokom cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja ostvarili prosjek ocjena najmanje 4,70, a studenti druge, treće, četvrte i pete godine studija koji su tokom studija ostvarili prosjek ocjena najmanje 4,0 (8,0), studenti iz grupe slabijeg materijalnog stanja da su tokom studija ostvarili prosjek najmanje 3,0 (7,0), odnosno 4,0 tokom srednjoškolskog obrazovanja, ako su studenti prve godine i student treba biti iz porodica u kojoj prihod po članu porodice ne prelazi 150 KM i studenti iz grupe studentima - djeci boraca koji su tokom studija ostvarili prosjek najmanje 2,5 (6,5), odnosno 3,5 tokom srednjoškolskog obrazovanja, ako su studenti prve godine i student treba biti iz porodice u kojoj prihod po članu porodice ne prelazi 150 KM.

Iznos stipendije je 100 KM, a stipendije se isplaćuju mjesečno i to za deset mjeseci.

Prijave se podnose putem šalter sale Grada Livno ili poštom preporučeno na adresu:
Grad Livno
Gradonačelnik
Povjerenstvo za  dodjelu stipendija
Prijava na natječaj broj: 02-34-379/20, sa naznakom „NE OTVARAJ“
Trg branitelja Livna 1
80 101 Livno

Konkurs ostaje otvoren do 6. marta, za više detalja pogledati Konkurs Grada Livno za dodjelu stipendija uspješnim i nadarenim studentima, studentima iz porodica slabijeg materijalnog stanja i studentima - djeci boraca u ak. 2019/20. godini.


KONKURSI

Rok za prijavu: 24.04.2020. // Konkurs je otvoren još 18 dana.

Konkurs za dodjelu Go Styria stipendija za akademsku 2020/21. godinu