Četvrtak, 04. Juni 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Kako napisati motivaciono pismo?

Petak, 19.08.2011. // Izvor: Stipendije.ba // Stranica

Motivaciono pismo je dokument koji predajete uz Vašu biografiju (CV) kada se prijavljujete za posao, a može se koristi i u akademske svrhe prilikom apliciranja na programe stipendiranja ukoliko se zahtjeva. Ima izgled pisma i prilično strogu stukturu pisanja. Cilj motivacionog pisma je da istakne aspekte Vašeg rada i sposobnosti koju mogu biti dodatak vašoj biografiji. Motivaciono pismo treba da jasno predoči odgovore i uvjerenja na pitanje ”Zašto ste upravo vi ta osoba koja se traži?”.

Izgled motivacionog pismaPrilog


Uobičajno je da se u formalnim pismima spomene ako prilažete neka dokumenta uz pismo. Jednostavno spomenite prilog ili napišite biografiju/CV ispod naslova prilog na kraju pisma.

Isprintajte pismo na listu formata A4 bijeli papir isti kao onaj na kojem vam je isprintana biografija, i stavite oba dokumenta u A4 kovertu. Ako ga šaljete mailom zahtijevajte obavijest da su Vaša dokumenta primljena.

Sačekajte najmanje dvije sedmice od dana kada ste poslali Vašu prijavu ili poslije krajnjeg roka prije nego što ponovo budete pisali u slučaju da ne dobijete odgovor.


KONKURSI

Rok za prijavu: 30.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 26 dana.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2021. godinu

Rok za prijavu: 20.06.2020. // Konkurs je otvoren još 16 dana.

Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 10.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 6 dana.

Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu