Četvrtak, 20. Juni 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Potpisani ugovori sa stipendista opštine Čelinac u šk./ak. 2018/19. godine

Petak, 15.03.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Načelnik opštine Momčilo Zeljković potpisao je ugovore o stipendiranju sa 105 đaka i studenata sa područja opštine Čelinac. Za ovu namjenu u budžetu je planirano 92.000 KM.
 
Na konkurs je pristiglo ukupno 148 blagovremenih prijava, od toga se prijavilo 78 đaka i 70 studenata. Uslove konkursa nisu zadovoljavali 10 đaka i 8 studenata a 14 studenata je odustalo od stipendije opštine Čelinac u korist stipendije Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

„U 2019. godini stipendije će dobiti 54 učenika srednjih škola i 51 student raznih obrazovnih profila. Iznos mjesečne stipendije za učenike je 70 KM, a za studente 110 KM, što znači da su budžetska izdvajanja za ovu namjenu veća od prošlogodišnjih“, rekao je načelnik Zeljković i podsjetio da je svečanom činu potpisivanja ugovora prethodila izrada kvalitetne odluke o stipendiranju koja je prošla skupštinsku proceduru, raspisivanje konkursa, rangiranje stipendista od strane komisije i žalbeni rokovi. 

Takođe, načelnik je naglasio da, budući da je 14 studenata koji su dobili stipendiju odustao iz razloga što su dobili stipendiju Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, svi studenti koji su ispunjavali uslove konkursa su dobili stipendije a iz preostalih sredstava pomoći će se đacima i studentima koji nisu prošli na konkursu a nalaze se u stanju socijalne potrebe i đacima i studentima koji budu učestvovali na različitim takmičenjima.
Pored sredstava za stipendiranje učenika i studenata opština Čelinac vodi brigu o svojim mladim sugrađanima te izdvaja značajna sredstva i za podsticaje za zapošljavanje pripravnika, projekte omladinskih organizacija i sredstva za mlade koja se plasiraju kroz Centar za kulturu, fizičku kulturu, obrazovanje i informisanje.

Načelnik Zeljković je svim đacima i studentima čestitao na izuzetnim rezultatima te im je poželio da tako nastave i u nastavku školovanja. Takođe, izrazio je nadu da će naši đaci i studenti svoju budućnost planirati u Republici Srpskoj i da će ovdje ostvariti svoje životne i poslovne ciljeve.

KONKURSI

Rok za prijavu: 10.07.2019. // Konkurs je otvoren još 20 dana.

Konkurs Fondacije "Izvor nade" za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 28.06.2019. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Konkurs Fondacije "Izvor nade" za dodjelu srednjoškolskih stipendija za šk. 2019/20. godini