Subota, 06. Juni 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Prolongirano testiranje za stipendije na IUS-u zbog koronavirusa

Utorak, 24.03.2020. // Izvor: Anadolija // Novost
Testiranje za stipendije koje se svake godine održava na IUS-u, zbog trenutnih okolnosti izazvanih pandemijom, a koje je bilo planirano za 27. mart 2020. odloženo je do povratka učenika u škole i normalizacije stanja

Internacionalni univerzitet u Sarajevu u skladu sa odlukom Vlade Kantona Sarajevo, obustavio je nastavu tokom narednih 14 dana, a prolongirano je i testiranje za stipendije, javlja Anadolu Agency (AA).
 
Svjesni ozbiljnosti situacije, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou, zdravlje trenutnih i budućih studenata, profesora i uposlenika IUS je stavio u prvi plan. U skladu s tim, pratit će i sprovoditi sve odluke kako Kriznog štaba, tako i odluke Kantonalne, Federalne i Državne uprave.
 
Testiranje za stipendije koje se svake godine održava na IUS-u, zbog trenutnih okolnosti izazvanih pandemijom, a koje je bilo planirano za 27. mart 2020. se odlaže do povratka učenika u škole i normalizacije stanja. O konačnom datumu održavanja samog testiranja sve škole i učenici će biti blagovremeno informisani putem maila, ali i društvenih mreža.
 
”Ono što je trenutno najvažnije je da svi skupa provodimo mjere predostrožnosti i zaštite zdravlja kako sebe tako i svih ljudi oko nas. Samo zajedničkim naporima i slijedeći instrukcije eksperata, prebrodićemo i ovaj izazov koji je pred nama”, navodi se u saopćenju IUS-a.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 24 dana.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2021. godinu

Rok za prijavu: 20.06.2020. // Konkurs je otvoren još 14 dana.

Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 10.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 4 dana.

Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu