Subota, 06. Juni 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije Kompanije m:tel za još šest najboljih studenata elektrotehničkih fakulteta u BiH

Srijeda, 01.04.2020. // Izvor: Kompanija m:tel // Novost

Kompanija m:tel je početkom mjeseca marta, u okviru 10. generacije m:stipendista, dodijelila stipendije najboljim studentima elektrotehničkih fakulteta u BiH, a kako bi bila podrška za još više studenata, odlučila je putem stipendija podržati još njih šest, saopćeno je iz m:tela.
 
Tradicija dodjele stipendija studentima elektrotehničkih fakulteta u BiH, dokaz je da kompanija m:tel konstantno i predano ulaže u znaje, talenat i obrazovanje. Iako trenutno posluje u vanrednim uslovima i okolnostima izazvanim pandemijom virusa korona, ova kompanija pruža podršku kako čitavom sistemu obrazovanja u RS, tako i pojedinačnim slučajevima kada je riječ o stipendiranju studenata.
 
Odlukom generalnog direktora kompanije m:tel, još šest studenata Elektrotehničkog fakulteta iz Istočnog Sarajeva će primati stipendije m:tel-a do kraja prvog ciklusa studija, a imaće priliku i da obave stručnu praksu u ovoj kompaniji.
 
Podrška studentima elektrotehničkih fakulteta m:tel vidi kao ulaganje u budućnost, naročito kada se uzme u obzir da je to stručni kadar koji je neophodan svakoj telekomunikacionoj kompaniji.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 24 dana.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2021. godinu

Rok za prijavu: 20.06.2020. // Konkurs je otvoren još 14 dana.

Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 10.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 4 dana.

Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu