Četvrtak, 27. Februar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kanton za šk. 2019/20. godinu

Utorak, 28.01.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost


Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona objavlilo je Konkurse za dodjelu stipendija učenicima i studentima iz reda boračke populacije Tuzlanskog kantona za šk./ak. 2019/20. godinu.

Pravo na dodjelu stipendija imaju dijete poginulog, umrlog i nestalog branioca, dijete ratnog vojnog invalida, dijete dobitnika ratnog priznanja i odlikovanja i dijete demobilisanog branioca, ukoliko redovno pohađaju srednju školu, odnosno ukoliko imaju status redovnog studenta /studenta za vlastite potrebe dodiplomskog studija, uz uslove da su redovni učenici srednje škole, odnosno studenti visokoškolske ustanove dodiplomskog studija, da imaju prijavljeno mjesto prebivališta na  području Kantona, odnosno mjesto boravišta u statusu raseljene osobe na području Kantona, da su prije ostvarenog povratka u predratno mjesto prebivališta imali status raseljene osobe na području Kantona, da u tekućoj godini prvi put upisuju određenu godinu studija ili određeni razred. 

Iz Ministarstva napominju da se popunjeni jednoobrazni zahtjev, sa potrebnom dokumentacijom, podnosi u zapečačenoj koverti putem pošte ili na pisarnicu Zajedničkih službi kantonalnih organa na adresu: Tuzlanski kanton, Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, Rudarska broj: 57., 75 000 Tuzla,[sa naznakom] “Prijava na Konkurs za dodjelu stipendija studentima/učenicima branilačke populacije Tuzlanskog kantona za školsku 2019/2020 godinu”

Jednoobrazni zahtjev potpisuje punoljetni kandidat, a ako je kandidat (učenik) maloljetan zahtjev potpisuje roditelj ili staratelj. Obrazac zahtjeva, spisak potrebne dokumentacije i izjavu zainteresovan kandidat može preuzeti sa web stranici Vlade Tuzlanskog kantona, u gradskoj /općinskoj službi za branilačko invalidsku zaštitu i u kantonalnim branilačkim savezima i udruženjima.

Rok za podnošenje prijava po ovim Konkursima je 11. februar, a za više detalja možete pogledati a Konkurs Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona za dodjelu studentskih stipendija u ak. 2019/20. godini i Konkurs za dodjelu stipendija učenicima iz reda branilačke populacije Tuzlanskog kantona za šk. 2019/20. godinu.


KONKURSI

Rok za prijavu: 11.03.2020. // Konkurs je otvoren još 13 dana.

Konkurs Općine Busovača za dodjelu stipendije redovnim studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 18.03.2020. // Konkurs je otvoren još 20 dana.

Konkurs Fondacije Granoff za stipendiranje 20 studenata Univerziteta u Bosni i Hercegovini