Subota, 31. Oktobar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Studentske stipendije i nagrade Fondacije Dr. Valentina Vrtikapa za ak. 2020/21. godinu

Srijeda, 07.10.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost


Fondacija Dr Valentina Vrtikapa objavila je konkurse za dodjelu jednokratnih stipendija studentima iz Ljubinja i studentima medicine za akademsku 2020/21. godinu.

Pravo prijave za dodjelu stipendija imaju redovni studenti prvog ciklusa akademskih studija uz uslove da su srednju školu završili u Ljubinju (Republika Srpska), da su prvi put upisali drugu (ili sljedeću višu godinu) u  ak. 2020/21.godini, da su studenti na nekom od fakulteta u Republici Srpskoj, Federaciji BiH ili Srbiji, da su postigli ukupnu prosječnu ocjenu 7.75 ili veću i da nisu gubili nijednu akademsku godinu u dosadašnjem studiranju te redovni studenti medicine uz uslove da su srednju školu završili na teritoriji Republike Srpske ili Federacije BiH, da su prvi put upisali petu ili šestu godinu  u ak. 2020/21.godini, da su studenti na nekom od fakulteta u Republici Srpskoj, Federaciji BiH ili Srbiji, da su postigli ukupnu prosječnu ocjenu 7.75 ili veću i da nisu gubili nijednu akademsku godinu u dosadašnjem studiranju.

Jednokratna stipendija iznosi 500 KM.

Iz Fondacije napominju da studenti koji su upisali završnu godinu studija (III,IV,V ili VI godina, zavisno od studijskog programa) u akademskoj 2020/21.godini, ispunjavaju uslove konkursa i imaju prosječnu ocjenu svih položenih ispita iz prethodnih godina studija (ukupna prosječna ocjena)  9.00 i više, stiču pravo da se prijave za glavnu nagradu Fondacije. Glavnu nagradu čine Priznanje Fondacije i jednokratna stipendija u iznosu od 1000 KM. Studenti koji konkurišu za glavnu nagradu treba da to i naznače u e mail-u prilikom slanja dokumenata.

Svu dokumentaciju treba prebaciti u PDF format i slati putem e-mail-a na [email protected] najkasnije do 5. novembra 2020. godine.

Za više informacija pogledati Konkurs Fondacije Dr Valentina Vrtikapa za dodjelu jednokratnih stipendija studentima medicine za ak. 2020/21. godinu i Konkurs Fondacije Dr Valentina Vrtikapa za dodjelu jednokratnih stipendija studentima iz Ljubinja za ak. 2020/21. godinu.


KONKURSI