Utorak, 07. Juli 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Uručena rješenja o dodjeli stipendija za stipendiste Općine Banovići

Petak, 15.11.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Danas su uručena rješenja o dodjeli stipendija za pedeset učenika i pedeset studenata koji se nalaze na konačnoj rang listi dobitnika stipendija Općine Banovići, za šta je iz općinskog Budžeta izdvojeno 75.000 KM.
 
Rješenja su uručili članovi Komisije koju je imenovalo Općinsko vijeće i pomoćnik Općinskog načelnika Adem Mostarlić.

"Općina Banovići nastavlja praksu isplate sredstava učenicima i studentima za školovanje. I ove godine je Općinsko vijeće donijelo Odluku o raspisivanju javnog konkursa za dodjelu stipendiju. Na konkurs se priavio 181 učenik i student od čega 109 učenika i 72 studenta i evo danas smo svečano uručili rješenja", istakao je Mostarlić.
 
"Prvi put dobijam stipendiju i želim prije svega da se zahvalim Općini i Općinskom načelniku jer sam  dobila stipendiju kao super odlikaš i drago drago mi je da se uspjeh vrednuje , a ujedno se nadam da će tako i ostati", kazala je učenica drugog razreda Medicinske škole u Banovićima Alina Aganović i dodala da stipendija predstavlja veoma važan doprinos ka njenom daljem školovanju.
 
Studentica četvrte godine Farmaceutskog fakulteta  u Tuzli Lamija Kolarević finansijsku podršku za školovanje dobila je treći put zaredom. 

"Stipnediju sam dobijala i prethodne dvije godine i zahvaljujem se zbog izdvajanja sredstava za podršku studentima, prvenstveno jer je to dobar podsticaj za ostvarivanje još boljih rezultata", navela je Lamija.

Stipendije se dodjeljuju za deset mjeseci. Studentska mjesečna stipendija iznosi 100 KM, a učenička 50 KM za deset mjeseci.

KONKURSI

Rok za prijavu: 09.07.2020. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Konkurs Grada Istočno Sarajevo za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2019/20. godini

Rok za prijavu: 08.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 dan.

Natječaj Općine Odžak za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2019/20. godini