Ponedjeljak, 14. Juni 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

BBI Marko Polo stipendija za odlazak na univerzitetski studij u Maleziju

Četvrtak, 06.05.2021. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Bosna Bank International d.d. Sarajevo, u saradnji sa partnerima, raspisali su konkurs za dodjelu BBI Marko Polo stipendija za odlazak na univerzitetski studij u Maleziju.

Pravo prijave na konkurs imaju učenici završnih razreda srednjih škola, uz uslove da su starosti između 18 i 22 godine, da nisu u bračnom odnosu, da su državljani Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije i da žive u domaćinstvima sa ukupnim mjesečnim primanjima manjim od 250 EUR.

Stipendija pokriva troškove školarine, smještaja u studentskom domu na kampusu univerziteta, kao i naknadu za ishranu mjesečno u iznosu 450 malezijskih ringita. Avio-karta za Maleziju bit će predmet posebnog zahtjeva nakon upisa na univerzitet.

U konkursu se, između ostalog, navodi da će primaoci stipendije imati obavezu da zadrže minimalno vrlo dobar prosjek tokom trajanja studija (2,8 od 4) kao i da imaju primjereno vladanje. 
 
Iz BBI Banke napominju da je zahtjeve za stipendiju zajedno sa ostalom dokumentacijom potrebno dostaviti: u zatvorenoj koverti sa naznakom «Konkurs za regionalnu stipendiju» lično predajom u prostorijama filijala/poslovnica BBI ili putem pošte na adresu Bosna Bank International d.d Sarajevo, Trg djece Sarajeva bb, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina ili skenirano putem e-maila sa naznakom u predmetu «Konkurs za regionalnu stipendiju» na e-mail: [email protected]

Konkurs ostaje otvoren do 25. maja 2021. godine, a za više detalja možete pogledati Konkurs za dodjelu BBI Marko Polo stipendija za odlazak na univerzitetski studij u Maleziju.

KONKURSI

Rok za prijavu: 16.07.2021. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 2 dana.

Javni poziv Jericho Fondacije za dodjelu stipendija studentima I i II godine studija za ak. 2021/22. godinu

Rok za prijavu: 15.06.2021. // Konkurs je otvoren još 1 dan.

Konkurs Općine Velika Kladuša za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2020/21. godinu