Srijeda, 17. Avgust 2022.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Studentske stipendije Jericho Fondacije za ak. 2022/23. godinu

Srijeda, 08.06.2022. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Jericho Fondacija objavila je Javni poziv za dodjelu stipendija redovnim studentima prve i druge godine studija koji studiraju na univerzitetima u Bosni i Hercegovini.
 
Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2022/23. godinua pravo apliciranja imaju državljani Bosne i Hercegovine, redovni studenti prve i druge godine Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Zenici, Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta “Džemal Bijedić”, Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Banjoj Luci, uz uslov da su mlađi od 21 godine starosti.

Sa studentima koji budu izabrani u drugi krug, predstavnici Fondacije će obaviti intervju i tom prilikom studenti trebaju imati dokaz o akademskim dostignućima i dokaz o porodičnim prihodima.
 
Rok za podnošenje prijave je 15. juli 2022. godine, a odabrani kandidati će do 16. augusta biti obavješteni (putem e-pošte) o rezultatima konkursa. 
 
Iz Fondacije napominju da se aplikacije za stipendije trebaju dostaviti na engleskom jeziku i da se za bilo kakva pitanja svi kandidati mogu obratiti na e-mail: [email protected].
 
Prijave na konkurs za dodjelu stipendije podnose se online na slijedećem linku: https://www.jerichofoundation.org/apply

 


KONKURSI

Rok za prijavu: 23.08.2022. // Konkurs je otvoren još 6 dana.

Konkurs Općine Velika Kladuša za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2021/22. godinu

Rok za prijavu: 02.09.2022. // Konkurs je otvoren još 16 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2022. godinu