nazad

Dodjeljene stipendije općine Doboj Jug

Utorak, 18.05.2010. //

Čestitajući studentima koji su prema kriterijima ostvarili pravo na općinske stipendije u školskoj 2009/10 godini, načelnik Džavid Aličić se izvinuo svima što se sa ovom procedurom kasnilo a kasnilo se najviše iz razloga kašnjenja donošenja kantonalnog budžeta,pa samim time i stipendija od resornih ministarstava, među kojima je bilo tridesetdva studenta iz ove općine.

Ove godine prijavilo se trideset studenata, a prema kriterijima stipendije je ostvarilo dvadesetčetiri. Za šest studenta je preporučeno da apliciraju na konkurs za dodjelu stipendije koji je raspisalo kantonalno ministarstvo za nauku,kulturu i obrazovanje ZE-DO kantona. U slučaju da im se sa ovog nivoa ne odobre stipendije, općina će ih uvrstiti ravnopravno sa prethodna dvadesetčetiri studenta, tako da na području ove općine neće biti studenata koji su podnijeli zahtjeve za stipendije, a da im nije udovoljeno.

Osim stipendija, iz općinskog budžeta se izdvajaju sredstva za pomoć za pet talentovanih i nadarenih učenika srednjih škola.

Izvor: www.dobojjug.ba
 

nazad