nazad

Potpisani ugovori o dodatnim stipendijama općine Novo Sarajevo

Četvrtak, 13.05.2010. //

Nakon što je u martu ove godine, načlnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisao ugovore o stipendiranju sa 227 učenika srednjih škola i studenata koji su na redovnom školovanju, a imaju prebivalište na području Novog Sarajeva za nastavnu 2009/2010. godinu, danas je u sali Općinskog vijeća u okviru obilježavanja 16. maja, Dana Općine Novo Sarajevo, načelnik potpisao ugovore sa jos 86 učenika/studenata koji su zadovoljili kriterije o stipendiranju za ovu školsku godinu.

Stipendije je dobio još 61 učenik u iznosu od 80 KM i 25 studenata u iznosu od 120 KM. Ove godine, Općina Novo Sarajevo stipendirala je ukupno 313 redovnih učenika i studenata, te pored njih stipendije su dodjeljene nadarenim sportistima, djeci bez oba roditelja, kao i dodatna novčane sredstva iz fondova za pomoć tokom školovanja . Za ove potrebe iz budžeta je izdvojeno ukupno 421.700 KM.

- Općina Novo Sarajevo zadržat će ovaj princip dodjele stipendija, ističe načelnik Koldžo, te će se truditi da u budućnosti grant za ove potrebe bude što je moguće veći, kako bi svi koji to zaslužuju, a vrijedni su i dobri đaci, mogli dobiti svoje stipendije.
Nakon svečanog potpisivanja ugovora, načelnik Koldžo je svim građanima Novog Sarajeva čestitao 16. maj, Dan Općine Novo Sarajevo, kao i Dan Pofalićke bitke.

Izvor: www.novosarajevo.ba
 

nazad