nazad

Potpisano 40 ugovora o dodjeli stipendija u Gradu Istočno Sarajevo

Srijeda, 16.06.2010. //

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović potpisao je danas u Lukavici ugovore o stipendiranju 40 studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u školskoj 2010/11. godini.

“Danas smo potpisali 32 nova ugovora sa studentima, uključujući i osam studenata koje je Skupština grada Istočno Sarajevo ranije preuzela za stipendiranje, i svima njima dodijeljena je stipendija od 100 KM mjesečno”, rekao je Radovanović novinarima, nakon potpisivanja ugovora.

Prema njegovim riječima, osnovni kriterijumi za izbor stipendista bio je njihov uspjeh u učenju, te materijalno stanje porodica studenata.

“Posebno smo vodili računa da stipendije podijelimo studentima koji su se odlučili da studiraju deficitarna zanimanja poput farmaceuta, ljekara, likovnih umjetnika”, naveo je Radovanović.

On je najavio da je već zatvoren i konkurs za dodjelu stipendija postdiplomcima, od kojih će uskoro, između velikog broja prijavljenih, biti izabrano 40 najboljih.

Ceremoniji potpisivanja ugovora sa studentima u Istočnom Sarajevu prisustvovao je i predsjednik Skupštine Grada Darko Babalj, koji im je poželio mnogo uspjeha u učenju, završetku studija i pronalaženju zaposlenja.

On je izrazio očekivanje da će ovi mladi ljudi dati svoj puni doprinos daljoj izgradnji i razvoju Istočnog Sarajeva.

U ime studenata koji su danas dobili stipendije zahvalila se studentkinja Miljana Grgić.

Izvor: www.capital.ba
 

nazad