nazad

Odabrano 100 studenata

Rezultati Konkursa za stipendije Zaklade "Za mudrost i plemenitost-Pro sapientia et clementia" za ak. 2021/22. godinu

Četvrtak, 02.12.2021. //


Zaklada „Za mudrost i plemenitost - Pro sapientia et clementia“ objavila je rezultate konkursa za dodjelu stipendija za akademsku 2021/22. godinu redovnim studentima koji su upisni na neki od univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Pravo na dodjelu stipendija imali su redovni studenti upisani na neki od Univerziteta u Bosni i Hercegovini uz uslove da nisu korisnici stipendije po drugom osnovu, da nemaju brata/sestru koji su trenutno korisnici ove stipendije, da ranije nisu izgubili pravo korištenja ove stipendije, dok za studente prve godine uslov za apliciranje je da su završili posljednji razred srednje škole s odličnim ili vrlo dobrim uspjehom.

Za stipendije Zaklade „Za mudrost i plemenitost-Pro sapientia et clementia“ za akademsku godinu 2021/22., prijavio se ukupno 175 studenata, a na sjedinci Upravnog vijeća Zaklade donešena je odluka o dodjeli ukupno 100 stipendija. Od toga, tekuće akademske godine dodijeljeno je 48 novih stipendija.

Iz Zaklade napominju da kandidati koji smatraju da su povrijeđena njihova prava mogu uložiti isključivo pismeni prigovor Upravnom vijeću Zaklade, u roku od osam dana od dana objave rang liste, poštom, na adresu: „Zaklada za mudrost i plemenitost-Pro sapientia et clementia“, Mehmed paše Sokolovića 11, 71 000 Sarajevo, a kandidati koji nisu dobili stipendiju mogu preuzeti svoju dokumentaciju na glavnoj porti KŠC-a., Mehmed-paše Sokolovića 11, Sarajevo.

Svečano potpisivanje Ugovora s novim stipendistima Zaklade, u auditoriju Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ Sarajevo, Mehmed paše Sokolovića 11., održat će se 15. decembra u 11:45 sati, a  susret će započeti sv. Misom u crkvi Kraljice (pored zgrade KŠC-a) u11.00 sati.

Rezultate Konkursa za stipendije Zaklade "Za mudrost i plemenitost-Pro sapientia et clementia" za ak. 2021/22. godinu možete pogledati ovdje.

nazad