nazad

Prijave do 11. decembra

Stipendije i subvencije smještaja za studente sa područja HNK za ak. 2021/22. godine

Četvrtak, 02.12.2021. //


Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je konkurs za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovnim studentima prvog i drugog ciklusa visokog obrazovanja s područja ovog kantona za akademsku 2021/22. godinu.

strong>Pravo na prijavu imaju redovni studenti koji studiraju na javnoj visokoškolskoj ustanovi u Bosni i Hercegovini, a imaju stalno prebivalište studenta i roditelja u HNK najmanje godinu dana prije raspisivanja konkursa, nisu stariji od 21 godinu kada upisuju prvu godinu studija, nemaju bespovratnu finansijsku pomoć Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK ili drugog davaoca, nemaju subvencioniran smještaj u studentskom domu, ne studiraju u inostranstvu ako takav studij, na materinjem jeziku, postoji u Bosni i Hercegovini, u tokom studija nisu obnovili više od jedne godine, s tim da to ne može biti godina u kojoj konkuriše za dodjelu stipendije ili subvencije smještaja.

U konkursu se navodi da je kandidat obvezan aplicirati putem on-line obrasca na internet stranici Ministarstva (http://stipendije.monkshnk.gov.ba/) kojeg, nakon popunjavanja, treba isprintati, potpisati i dostaviti zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom.

Uz popunjeni obrazac potrebno je priložiti dokumentaciju kojom se potvrđuju činjenice definisane od tačke II. do V. Konkursa. Popis potrebnih dokumenata je sastavni dio on-line obrasca. Dokumenti moraju biti originali, ili ovjerene kopije.

Prijavni se obrazac, zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom, dostavlja u roku od deset (10) dana od dana objave Konkursa, na protokol Ministarstva u vremenu od 11 do 14 sati, ili putem pošte na adresu: 
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK
Stjepana Radića 3/III, 88 000 Mostar
sa naznakom: „Prijava na Konkurs za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove“.

Rok za prijavu na Konkurs je 11. decembar 2021. godine, a više informacija može se pronaći u samom Konkursu.

nazad