nazad

U Trebinju potpisano 70 ugovora o stipendiranju za šk. 2009/2010.

Četvrtak, 17.06.2010. //

U Velikoj sali Opštine Trebinje danas su potpisani ugovori za stipendiranje redovnih studenata sa područja opštine za školsku 2009/2010. godinu. Pravo na stipendiju, za koju su obezbjeđena sredstva iz budžeta opštine, i to u visini od 70.000 KM, ove godine steklo je 70 trebinjskih studenata.

„Iako su budžetska sredstva skromnije, uspjeli smo da ove godine ništa ne uskratimo studentima u odnosu na prošlu godinu. Očekujem da će svi studenti imati želju da se nakon završenih studija vrate u Trebinje.Hoćemo li moći da napravimo dovoljan broj radnih mjesta, vidjećemo, ali to nam je prioritet u svemu što radimo. Ja očekujem da će svi studenti da se vrate i još da dovedu nekog sa sobom, jer Trebinje je jedno od najljepših mjesta,“ rekao je za portal TrebinjeDanas.com , načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk.

Studetni ističu da im stipendija od 100 KM mjesečno puno znači, iako iznos nije veliki.

„Iako iznos nije veliki, puno pomogne u podmirivanju nekih troškova. Ovo mi nije prvi put da dobijam stipendiju i to mogu reći iz iskustva,“ kaže Slavenka Mucović, student četvrte godne na Likovnoj akademiji u Trebinju.

Treba napomenuti da je 10 stipendija otpalo na studente prve godne fakulteta, a koji imaju Vukovu diplomu, dok je 60 stipendija otišlo u ruke studenata na višim godinama studija. Visina pojedinačne stipendije iznosi 100 KM na mjesečnom nivou.

Izvor: www.trebinjedanas.com
 

nazad