Ponedjeljak, 14. Juni 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

BH Telecom osigurao stipendiju i pripravnički rad za sedam učenika Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu

Petak, 19.02.2016. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Sedam učenica Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu iz Sarajeva obavit će pripravnički radu u kompaniji BH Telecom. BH Telecom svake godine omogući obavljanje jednomjesečnog pripravničkog rada u kompaniji za nekoliko učenika Centra.

Praktičan rad učenici će obavljati u Kontakt centru BH Telecoma, za šta će dobiti i novčanu naknadu.

Saradnja Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu i BH Telecoma traje već šest godina tokom kojih su 24 učenika obavila pripravnički rad.

Osim pripravničkog rada, BH Telecom je ove godine dodijelio stipendiju bivšem učeniku Centra, a trenutnom studentu informatike na Internacionalnom univerzitetu Sarajevo Adinu Ćebiću, te mu obećala zaposlenje nakon diplomiranja.

Cerenija potpisivanja ugovora obavljena je u srijedu, 17. februara, a učenicima je ugovore uručila Alma Čolo, izvršna direktorica za pravne poslove BH Telecoma.

„BH Telecom je domaća kompanija koja stipendire najbolje studente u BiH i posebnu podršku iskazuje socijalno ugroženim kategorijama bh. društva. Nadam se da će učenici uspješno obaviti praktičan rad i steći nova iskustva koja će im pomoći u budućem životu i radnom angažmanu. Do sada je oko 1.500 učenika i studenata obavljalo jednomjesečni praktični rad u BH Telecomu,a dobitnici smo priznanja Poslodavac godine za osobe s invaliditetom obzirom da je u kompaniji zaposleno 238 invalidnih osoba“, istakla je Alma Čolo.


KONKURSI

Rok za prijavu: 16.07.2021. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 2 dana.

Javni poziv Jericho Fondacije za dodjelu stipendija studentima I i II godine studija za ak. 2021/22. godinu

Rok za prijavu: 15.06.2021. // Konkurs je otvoren još 1 dan.

Konkurs Općine Velika Kladuša za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2020/21. godinu