Ponedjeljak, 14. Juni 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije Fondacije za stipendiranje Republike Grčke (IKY) za akademsku 2017/18. godinu

Srijeda, 23.08.2017. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Fondacija za stipendiranje Republike Grčke (IKY) objavila je konkurs za dodjelu pedeset (50) stipendija za master program kursa i seminara ‘’Grčkog jezika i kulture’’  za akademsku 2017/18. godinu.

Stipendija traje osam (8) mjeseci (kontinuirano) i dodeljuje se isključivo za pohađanje specijalnog kursa i seminara za grčki jezik i kulturu, na jednom od državnih Univerziteta u Grčkoj, koji određuje Fondacija IKI (uglavnom na Univerzitetima u Atini, Tesalonikiju, Janjini i na Kritu).

Nastava počinje u oktobru 2017. godine i završava se u maju 2018. godine.

Po završetku kursa, Univerzitet izdaje certifikat o pohađanju. Ako stpendista ne ispoštuje osmomjesečno prisustvo i učešće, relevantni certifikat neće biti izdat.

"Stipendija obuhvata besplatan smeštaj i ishranu (u centrima ili prostorima koje određuje Univerzitet na kojem se pohađa program), pokrivanje školarine i ostalih operativnih troškova, besplatnu medicinsku, farmaceutsku i bolničku njegu za hitne slučajeve, isključivo u državnim zdravstvenim ustanovama, mesečni iznos od sto pedeset (150,00) eura za lične troškove svakog primaoca stipendije i isplatu iznosa od dvjesta (200,00) eura za troškove prvog nastanjenja", navodi se u Konkursu.

Za stipendije mogu aplicirati državljani Bosne i Hercegovine, ne stariji od 40 godina, koji ne posjeduju grčko državljanstvo, nemaju stalni boravak u Grčkoj i posjeduju diplomu o stečenom visokom obrazovanju univerziteta koji se ne nalazi u Grčkoj.

Za stipendiju ne mogu aplicirati kandidati koji su trenutno ili su u prošlosti bili stipendisti Fondacije za stipendiranje Republike Grčke (IKY) i kandidati koji pohađaju posljednju godinu studija (koji nisu diplomirali).

Iz Ambasade u Sarajevu podsjećaju da kompletnu dokumentaciju i aplikaciju treba proslijediti direktno IKY fondaciji na e-mail adresu: [email protected], a kompletnu dokumentaciju (hard copy) Ambasadi Grčke u Sarajevu (Obala Maka Dizdara 1).

Zahtjevi se podnose direktno Ambasadi Grčke u Sarajevu do 6. septembra 2017. godine.

Za više informacija pogledati Konkurs Fondacije za stipendiranje Republike Grčke (IKY) za akademsku 2017/18. godinu, a dodatno na www.iky.gr.


KONKURSI

Rok za prijavu: 16.07.2021. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 2 dana.

Javni poziv Jericho Fondacije za dodjelu stipendija studentima I i II godine studija za ak. 2021/22. godinu

Rok za prijavu: 15.06.2021. // Konkurs je otvoren još 1 dan.

Konkurs Općine Velika Kladuša za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2020/21. godinu