Srijeda, 17. Avgust 2022.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Produžen rok za podnošenje prijava za stipendije Grada Bihaća za ak. 2021/22. godinu

Utorak, 09.11.2021. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Iz službe za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Bihaća obavještavaju studente da je rok za podnošenje prijava za stipendije Grada Bihaća za akademsku 2021/22. godinu produžen do 24. novembra 2021. godine.

Pravo na dodjelu gradskih stipendija imaju redovni studenti na svim godinama studiranja, koji imaju prebivalište na području Grada Bihaća u vremenskom trajanju od najmanje 6 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za dodjelu stipendija, uz uslove da nisu, osim iz opravdanog razloga ( što se dokazuje vjerodostojnom medicinskom dokumentacijom), ponavljali godinu studija i da ne koriste odobreni kredit, stipendiju ili drugi oblik novčanog primanja koja imaju karakter stipendije.
 
Grad Bihać će stipendirat 20 novih korisnika dodjelom stipendije redovnim studentima visokoškolskih ustanova koji studiraju na preddiplomskom (I ciklus) i diplomskom (II ciklus) studiju, a dodjeljuje se 5 stipendija za deficitarna zvanja za prvu godinu studija, 5 stipendija za deficitarna zvanja za drugu i više godine studija, 5 stipendija za ostala zvanja za prvu godinu studija i 5 stipendija za ostala zvanja za drugu i više godine studija.
 
Stipendije se dodjeljuju za deset mjeseci tekuće akademske godine u mjesečnom iznosu od 200,00 KM.
 
Konkursom je definisana i lista deficitarnih zanimanja za akademsku 2020/21. godinu: profesor fizike, profesor informatike, profesor elektro-tehnike, inžinjer geodezije, profesor sociologije, profesor psihologij, profesor biologije, inžinjer fizike, inžinjer rudarstva, inžinjer zaštite na radu, profesor muzičke kulture, doktor opće medicine i svi doktori specijalisti.
 
U konkursu se, između ostalog, navodi da se prijava na konkurs podnosi putem pošte na adresu: Grad Bihać, ul. Bosanska br.4. sa naznakom: Prijava na konkurs Komisiji za dodjelu stipendija putem Službe za opću upravu i društvene djelatnosti. Prijava se može predati i neposredno u zgradi Gradske uprave - Centar za pružanje usluga građanima (Šalter sala), svakim radnim danom od 7 do 15 i 30 sati.
 

KONKURSI

Rok za prijavu: 23.08.2022. // Konkurs je otvoren još 6 dana.

Konkurs Općine Velika Kladuša za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2021/22. godinu

Rok za prijavu: 02.09.2022. // Konkurs je otvoren još 16 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2022. godinu