Nedjelja, 29. Maj 2022.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Produžen rok za prijavu na stipendijski program "Best of South-East" u ak. 2022/23. godini

Utorak, 14.12.2021. // Izvor: Stipendije.ba // Novost


Austrijski kulturni forum Sarajevo obavještava studente ekonomskih i pravnih nauka iz Bosne i Hercegovine da je rok za prijave na jednogodišnji studij ili praksu u austrijskom Gracu u akademskoj 2022/23. godini, koji je trajao do 3. decembra, produžen do 20. januara 2022. godine, 13 sati (SEV).

Riječ je o, već tradicionalnim, programima „Best of South-East“ („Najbolje sa Jugoistoka“) koje organizuje Sparkasse banka u saradnji sa Univerzitetom u Gracu. Program je namijenjen  apsolventima/apsolventicama i studentima/studenticama studija prava ili ekonomije na jednom od priznatih univerziteta u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Srbiji, kao i redovnim studentima/studenticama Univerziteta u Grazu, koji su porijeklom iz jedne od navedenih zemalja.

Studentima se nudi mogućnost apsolviranja jednogodišnjeg trainee programa ili dvomjesečne prakse kod Steiermärkische Sparkasse uz paralelno pohađanje predavanja na Univerzitetu u Grazu.

Stipendijski program obuhvata:

  • ukupni godišnji iznos po učesniku/učesnici: maksimalno 9.000,- EUR
  • intenzivni kurs njemačkog jezika odn. semestralni kurs njemačkog jezika u Centru za jezike "Treffpunkt Sprachen"
  • upis na Univerzitet u Grazu
  • oslobađanje troškova školarine na Univerzitetu u Grazu
  • posjećivanje brojnih manifestacija u toku godine (networking, i sl.)

Detaljne informacije o stipendijskom programu i prijavi možete pronaći na web stranici: https://international.uni- graz.at/en/incoming-exchange/best-of-south-east/

KONKURSI