Utorak, 28. Juni 2022.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije Kantonalne uprave za branioce SBK za akademsku 2021/22. godinu

Ponedjeljak, 24.01.2022. // Izvor: Stipendije.ba // Novost


Kantonalna uprava za branioce Srednjobosanskog kantona raspisala je konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca za akademsku 2021/22. godinu.

U konkursu je navedeno da će stipendije biti dodijeljene redovnim studentima prvog ciklusa II, III i IV godine studija, i integralnog studija II, III, IV, V i VI godine.

Pravo učešća na konkursu imaju djeca branilaca bez oba roditelja, djeca šehida/poginulih branilaca, djeca ratnih vojnih invalida, djeca umrlih vojnih invalida, djeca mirnodopskih vojnih invalida, djeca demobiliziranih branilaca i djeca nosioca ratnog priznanja.

Pravo učešće na konkursu nemaju studenti koji su u akademskoj 2021/22. godini upisali prvu godinu studija, studenti koji su upisali drugi i treći ciklus studija, stanari studentskih domova, vanredni studenti, apsolventi, studenti koji su u tekućoj studijskoj godini na istom ili drugom fakultetu ponovo upisali istu godinu studija, studenti koji primaju stipendiju drugog davaoca, studenti koji žive u zajedničkom domaćinstvu čiji prihod po članu prelazi 400,00 KM, studenti koji sa danom objave konkursa navršavaju 25. godina života i studenti koji su zasnovali bračnu zajednicu.

U konkursu se, između ostalog, navodi da djeca branilaca bez oba roditelja i djeca poginulih branitelja ostvaruju pravo na dodjelu stipendije bez obzira na prihode zajedničkog domaćinstva, djeca branilaca bez oba roditelja i djeca poginulih branitelja ostvaruju pravo na dodjelu stipendije bez bodovanja.

Stipendija za akademsku 2021/2022. godinu isplaćuje se u 10 (deset) jednakih mjesečnih rata u novčanom iznosu od 150,00 KM mjesečno.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom podnose se Kantonalnoj upravi za branioce/branitelje putem pošte, na adresu Stanična 43. Travnik.

Konkurs ostaje otvoren do 20. februara 2022. godine, a za više detalja možete pogledati Konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja iz SBK za akademsku 2021/22. godinu.


KONKURSI